Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş sahil projesi başta olmak üzere merkez camii, karakol, gasilhane ve içme suyu çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş Gülüç Merkez Camisi’nin etrafını, üstünü ve için komple bakımda geçirip, çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Caminin üst kısmın da bulunan lojmanı yıkarak burada ortaya çıkan alanın parke ile kaplandığını dile getiren Demirtaş, artık insanların daha rahat bir alanda namazlarını kılabildiğini ifade etti. Merkez Camisi’ne şadırvan, bayanlar için ayı giriş yeri, ışıklandırma, boyası ve komple temizliğini yaptıklarını anlatan Demirtaş, Gasilhane Hizmetleri’nde de bay ve bayan alanlarında hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
Gülüç Polis Karakolu’nun ısı yalıtımının ardından çevre düzenlemesi ve temizliğinin de yapıldığı bilgisini veren Demirtaş “Gülüç karakolumuzun önce dış ısı yalıtımını yaptık. Ön kalebodurlarını kilit taşlarını komple orayı da düzenledik. Arada bir oraya da temizlikçi arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Orayı da bitirdik. Güzel bir hale geldi şu anda. Camide, okulda, karakol da, Gülüç’ de bizim. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
Gülüç Deresi kenarındaki sahil düzenleme çalışmalarında zor olan kısmın geçildiğini belirten Demirtaş, bundan sonra çalışmaların daha hızlı ilerleyeceğini söyledi. Demirtaş çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Teras balkon ve genişlik çalışmalarımızı yaptık. Perde betonlarımızı yaptık. Şu anda burada gördüğünüz gibi Bungalov evlerimizi kuracağız. Oturma guruplarımızı teras balkon tarzında yaptık. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde oturup dinlenebilmeleri için yaptık. Bunların etrafına ferforje demirlerle dönüp 15 metre de bir aydınlatma lambalarını koyacağız. Alt tarafta gördüğünüz çok çirkin bir görüntü var. Buraya dolgu ile yükseltme yapacağız. Vatandaşlarımız buraya inerek yürüyüş yerleri oluşturacağız. Büyük oradan bitirdik çalışmaları. Düzenlemelere geçeceğiz. Nedir bunlar? Çocuk parkı, aydınlatma lambaları, vatandaşların düzgün yürüyüş yapmaları için buraya kauçuk bantlarınızı döşeyeceğiz. Benim hayalim dediğim yer burasıydı. Buraya farklı bir sahil bandı yapma peşindeyim. Gülüç Deresi kenarını çok güzel bir hale getireceğim. Vatandaşlarımız çalışmalar tamamlandığında kendi sahillerinde, kendi yerlerinde yürüyüşlerini yapabilecekler. Çay bahçesi projemiz var. Suyun üst taraflarına iskele yağacağız. Bu iskelelerde vatandaşlarımızın rahat çay içmesi için çalışmaları yapıyoruz. Çocuklar için oyun parkları, kadınların sporlarını yapabilmesi için de fitnes aletlerini yerleştireceğiz. Güzel bir sahilimiz olacak. Bu çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Ne söz verdiysek bütün sözlerimizin arkasındayız. Vatandaşlarımız çalışmalarımızı görüyorlar.”
Başkan Demirtaş son olarak ise Çengel Mahallesi’nde ki 14 katlılarda oturan vatandaşlara içme suyu müjdesi verdi. Demirtaş “14 katlılarda ki vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. Bugüne kadar binaları yüksek olduğu için su çıkmıyordu. Hidrofor sistemiyle, depolama sistemi ile sularını kullanıyorlardı. Çalışmalarımıza başladık, projemizi bitirdik. 14 katlılara hidroforsuz, elektriksiz su vereceğiz. Bir ay içerisinde 14 katlıların en büyük sorununu çözmüş olacağız" dedi.
Başkan Demirtaş ellerindeki tüm imkanları vatandaşlara hizmet yolunda kullandıklarını söyledi.