Batman’da görev yapan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Recep Turan, izine çıkacağı günün bir gün öncesinde bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düştü

Gülüşüne Kurban


Batman’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Zonguldaklı Uzman Onbaşı Recep Turan, silah arkadaşı işe birlikte şehit düştü. Şehit haberi Alaplı’daki baba ocağına ateş gibi düştü. Şehidimizin bugün izne çıkacağı yarın da kendisi ile buluşmak için iznini uzatan asker ağabeyi ile buluşacağı öğrenildi. Şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan’ın acı haberini alan Alaplı ilçesindeki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. 

KÖYÜNDE YAS VAR
Şehidin Alaplı’ya bağlı Musabeyli köyünde ikamet eden ailesine acı haberi Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gencer, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve askeri erkan verdi. ERDEMİR’de çalışan 45 yaşındaki baba Ercan Turan, köy kıraathanesinde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti. Anne Nuray Turan, acı haberin ardından ayakta durmakta güçlük çekti. Kardeşini görebilmek için iznini uzattı 
Öte yandan, şehit Recep Turan’ın kardeşi Berat Turan’ın Siirt’te er olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi. İznini ailesinin yanında geçiren Berat Turan’ın, uzman onbaşı olarak görev yapan kardeşi Recep Turan’ı görebilmek için iznini uzattığı öğrenildi. Şehit jandarma uzman onbaşı Recep Turan, dün izne ayrılacak yarın da Alaplı’da ailesiyle buluşacaktı. Şehit babası Ercan Turan ise şehit oğlunun askerliği çok sevdiğini, yarın izne gelmeyi düşündüğünü ancak acı haberinin geldiğini belirterek, “Vatan sağolsun, cümlemizin başı sağolsun. İzne geleceği gün naaşı geliyor.” dedi.

TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın cenazesi, dün askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Şehidin cenazesini Zonguldak Havalimanı'nda Vali Ahmet Çınar, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin amcası Tezcan Turan, "PKK'ya lanet olsun. Seni bizden aldılar" diyerek tabuta koşup, gözyaşı döktü. Şehidin babası Ercan ve annesi Nuray Turanda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Alaplı ilçesine götürüldü.










ŞEHİDİN CENAZESİ 
ZONGULDAK'TA

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın cenazesi, askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Şehidin cenazesini Zonguldak Havalimanı'nda Vali Ahmet Çınar, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat TürkmenHamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin amcası Tezcan Turan, "PKK'ya lanet olsun. Seni bizden aldılar" diyerek tabuta koşup, gözyaşı döktü. Şehidin babası Ercan ve annesi Nuray Turanda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Alaplı ilçesine götürüldü.

Şehit Yeğeninin Tabutuna Böyle Koştu



Batman'da teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Recep Turan'ın naaşı memleketi Zonguldak'a TSK'ya ait uçakla getirildi. Askerlerin omzunda taşıdığı tabutu gören amca Tezcan Turan, yeğeninin tabutuna koşarken yürekleri dağladı.

PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın naaşı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Saltukova Havaalanı'na askeri uçakla getirildi. Uzman Onbaşı Recep Turan'ın naaşı Zonguldak Valisi Ahmet ÇınarAK Parti Zonguldak milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çaycuma İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş'in dualarıyla TSK'ya ait uçaktan indirilen şehidin naaşı, karşılama mangasının omzunda cenaze nakil aracına taşındı. Bu sırada yeğeninin tabutunu gören gözüyaşlı amca Tezcan Turan'ın, gözyaşları eşliğinde yeğeninin tabutuna koşması yürekleri dağladı. Yeğeninin tabutuna sarılan amca Tezcan Turan, "Yeğenim, aslanım. Aslan yeğenim" diyerek feryat etti. AnneNuray Turan ve şehidin kardeşi Berat Turan ile baba Ercan Turan, cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Şehidin annesi Nuray Turan, fenalaşıp baygınlık geçirince ambulansa alındı.

Şehit Turan'ın cenazesi karayolu ile Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki devlet hastanesi morguna götürüldü.