Romanya’nın Bükreş şehrinde ikamet eden şair ve çevirmen, Neuzat İusup (Nevzat Yusuf Sarıgöl) ile Nermin İusup (Nermin Yusuf) tarafından çevirileri yapılarak yayıma hazırlanan Antologia Poeziei Turce Contemporane (Çağdaş Türk Şiirleri Antolojisi) adlı eserde (antoloji kitabında) Zonguldak’ta yaşayan Şair-Yazar Osman Günay 4 Şiiriyle yer aldı. Ayrıca Bükreş’de yayınlanan “Arenaliterară-AnulII” edebiyat dergisinin ,Nr.5/Mai-İunie 2017 tarihli sayısında şiirlerinin tanıtımı yapıldı.

Antolojide Yahya  Kemal Beyatlı’dan Ahmet  Haşim’e, Nazım Hikmet’den Necip  Fazıl  Kısakürek’e, Sezai Karakoç’tan Cahit Sıtkı Tarancı’ya Türk şiirinin önde gelen şairleri yer alıyor.

 Garip Akımı şairlerinden Orhan Veli-Melih Cevdet Anday-Oktay Rıfat’ın; 2. Yeni şairleri olarak anılan İlhan Berk-Edip Cansever-Turgut Uyar-Cemal Süreyya’nın;  toplumcu şairleri Afşar Timuçin, Hasan Hüseyin Korkmazgil- Ataol Behramoğlu, İsmet Özel, Süreyya Berfe, Turgay Gönenç, Ahmet Telli-Mehmet Başaran gibi dönem şairlerinin şiirlerine de yer verilen antolojide; 80’li yıllar ve sonrası şairler de var. 

Bu antoloji, Romanyalı akademisyen-Türkolog Neuzat İusup (Nevzat Yusuf Sarıgöl) ile Nermin İusup (Nermin Yusuf) tarafından Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu eski üyesi Şair Osman Bozkurt işbirliğiyle hazırlandı.

Antoloji, bu yıl Bükreş’te 24-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Bookfest Uluslararası Kitap Fuarı’nda tanıtımı yapılarak okurlara sunulacak.  Tanıtım etkinliğine Türkiye’den antolojide yer alan Şairlerden Ahmet Özer, Osman Bozkurt, Hayrettin Geçkin ve kentimiz şairlerinden Osman Günay’da katılarak, şiir konulu bir sunumda bulunacak.