TDP İl Başkanı Sibel Güneş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. 
Güneş, “Çanakkale Zaferi, Türk milletinin gururudur. Bu toprakların sonsuza kadar vatanımız olduğunun mührüdür. Çanakkale Zaferi, bu toprakları vatan yapmanın ve vatanı korumanın sırrıdır.  Bu sır, vatanı canından aziz bilmektir.  “Vatan candan azizdir” dediğimiz için bu topraklarda varız ve var olmaya devam edeceğiz. Çanakkale Zaferi, Tam Bağımsız Türkiye’ye giden yolun başlangıcıdır. Çanakkale savaşlarında askeri dehasını, lide+rliğini ispat eden Mustafa Kemal, Türk ordusunu zaferden zafere koşturarak, yıkılmış bir imparatorluğun külleri üzerinde yeni ve modern Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokrat, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, bölünmez bütünlüğünü koruyarak, gelişerek, büyüyerek ve güçlenerek sonsuza kadar var olacaktır.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümünde büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve her siperde ayrı bir destan yazan şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.