Enerji Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör sendika merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak sendikaları ile ilgili haksız eleştirilere karşı çıktı. Güngör basın açıklamasında şu sözlerine yer verdi:

Hafta sonu İlimizde yapılan bir sendikanın olağan kongresinde, ENERJİ BİR-SEN ile ilgili yapılan haksız, yersiz ve ideolojik isnatları kabul etmemiz asla mümkün değildir. Hele bu isnatlar, toplumun değerlerinden uzak, terör örgütlerine yakın duran sendika yetkilileri tarafından yapılıyorsa.

Emek mücadelesini; etrafı yakıp-yıkmak, devletin ve milletin değerlerine hakaret etmek sanan, 6 yıl boyunca yetkili olduğu iş kolunda ve sendikal hayatında sadece muhatapları ile toplu görüşme adı altında çay içip, sohbet edip ayrılan ve kamu emekçilerine bir toplu iğne başı kadar kazanım sağlayamayan, marjinalleşme yolunda hızla ilerleyen bir sendikacılık sendikacılık sayılmaz.

Tüm bunlara rağmen iyi bilirler ki; bizim hiç kimseye savaş açma gibi bir derdimiz yoktur. ENERJİ BİR-SEN camiası olarak bizler, taş atana gül atmasını iyi biliriz ama devlete savaş açanlara karşı devletin vereceği cevabın muhatabı biz değiliz.

Biz ENERJİ BİR-SEN olarak, iş kolunda yetkili olduktan sonra kurumlardaki lise mezunu, ESM üyesi ve diğer sendikalara bağlı kamu çalışanlarına, veri kayıt memurluğu kadrolarının % 90 ‘ını aldığımızı hatırlatır, bunu da iyi niyetli kamu çalışanı arkadaşlarımızın takdirine sunarız. Bizden önce bu kadrolar, sadece el altından kendi yandaşlarına birer ikişer alınırdı. Biz bu konuda da adaletli olmayı ve o arkadaşlarımızın da mağduriyetini gidermiş bir sendikayız.

Değerli basın mensupları;

Başarısızlıklarını, toplumun bütün kesimleri arasına kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışarak kendini savunmaya çalışanların aksine bizler;

Toplumda sevgiyi, saygıyı, hoşgörü ve adaleti yayma azmimizden ve kimseyi ötekileştirmeme gayretimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bizler hiç kimseyi düşman olarak addetmeyiz, sadece kişilik haklarına saldırmadan rekabet etmeyi biliriz.

Bütün kamu çalışanları çok iyi bilirler ki; 9 yıl boyunca yetkili olup ta hiçbir kazanım elde edemeyen konfederasyonların aksine;

ENERJİ BİR-SEN’ in bileşeni olduğu MEMUR-SEN, yetkili olduğu ikinci yıl da toplu sözleşme gibi önemli bir kazanımı kamu çalışanlarına hediye etmiş ve arkasından da diğer kazanımlar peşi sıra gelmiştir. Peki bu yeterli mi? ASLA.

Bundan sonraki süreçte de kamu çalışanlarından aldığımız destek ve yetki ile diğer kalan haklarımızın da kazanılması için gece gündüz demeden, sürekli tenkit edenlerin kınamasından korkmadan çalışacağız.

Ülkemizdeki iç barışın, birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının bozulmaması için de ayrı bir çaba sarfedeceğiz. Meyve veren ağacın taşlandığını bilerek hareket edecek, iyi niyetli ve müspet eleştirilerden de dersimizi alacağız.

Son olarak şunu hiç kimse unutmasın ki; başta üyelerimizin, ülkemiz kamu çalışanlarının ve milletimizin bekası için erdemliler hareketi olarak çıktığımız bu kutlu yolda, hak mücadelesi ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz.