Cevdet AKGÜN
(ÖZEL HABER)

Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Personel Anonim Şirketi’nde çalışan 235 kişiden 98’si, yasal olarak ödenmesi gereken ancak ödenmeyen sosyal haklarını geri almak için İl Özel İdaresi’ne dava açmışlardı. Yerel mahkemeyi kazanan işçiler, üst mahkeme kararı bozunca hüsrana uğramıştı.

Haklarını arayan işçiler, Merkez ve ilçelerdeki Köylere Hizmet Getirme Birliklerine alacaklarının tahsili için icra işlemi başlattılar.

İlçe Özel İdare Müdürlüklerinden Çaycuma, Devrek, Alaplı ve Gökçebey müdürlükleri karara yasal sürede itiraz etmeyince borcu  kabullenmiş oldukları için alacaklar rücu edildi. Dört İlçenin Köye Hizmet Getirme Birliklerinin hesaplarına el konurken, olaya duyarsız kalan yöneticilerin, sorunu çözmek için işçilere mobbing uygulamaya başladığı öğrenildi. 

Halkın Sesi olarak 15 Mart 2021 tarihinde, “Zonguldak İl Özel İdaresi'nde yöneticilerin ihmali, pahalıya patladı. İşgüzar yöneticilerin ihmali yüzünden 98 Özel İdarede çalışanı, açtığı davayı kazandı, 137 işçi daha mahkemenin yolunu tuttu. DEVLETE 30 MİLYONLUK KAZIK!” başlığıyla haberi duyurmuştu.