Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, işçi emeklilerinin adını bile anmayan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’e tepki gösterdi.

Sarıoğlu, Başkan Yeşil’e şu sözlerle seslendi; “Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanına sesleniyorum. Şu anda mevcut çalışan arkadaşlarımızın haklarını alabilmesi için çalışıyorlar. Oturduğun sendikanın binasının temelinde bizim hakkımız var. 40.000 kişiydik ve bizim paramızla GMİS sendika binası yapıldı. Orayı kendinin zannetme, orası kimsenin babasının çiftliği değil. Bugün herkes aklı selim hareket etmezse gelecekte bizi kötü günler bekliyor. Geçmişinden ders almayan büyüklerine saygı duyman insanlardan hiçbir şey olmaz. Memur sendikaları memur emeklilerini dikkate alıyor, neden genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak'ta 160.000 emekli var bir defacık emekliyi ağzına bile almadı? Neden almıyor? O binanın temelini biz attık o bina bizimdir. Zonguldak'ta 160.000 emekli var. Herkes aklıselim hareket etsin.”

Rödevans firmalarına binlerce kişiyi istihdam etmelerinden dolayı minnettar olduklarını da ifade eden Sarıoğlu, “Özel sektör madenci firmalarına minnettarım çünkü her Özel sektörde yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Özel şirketler, çalışanların maaşlarını veriyor, sigortasını ödüyor ve onlara güzel bir gelecek sağlıyor. Biz aynı Özel sektörde olduğu gibi devlet sektöründe de en iyi şekilde kömür çıkartılmasını istiyoruz. Tabii ki onun için de hazırlıkların yapılması lazım” dedi.