AKP'ye yakınlığıyla bilinen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, bugün Dedeman Otel'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılan  "Muhtarlar, STK ve kanaat önderleri buluşması"na sağlık nedenlerini gerekçe göstererek katılmadı. Ancak Hakan Yeşil'in sabah yapılan toplantı saatinde ve sonrasında GMİS Genel Merkezindeki makamında oturduğu ve hiçbir yere çıkmadığı ortaya çıktı. 

Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, bu sabah saat 11.00'de başlayan toplantıda söz alarak GMİS Genel Bakanı Hakan Yeşil'in rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belirterek selamlarını iletti. Ancak Halkın Sesi'ni arayan maden işçileri Genel Başkan Hakan Yeşil'in toplantı saatinde GMİS Genel Merkezinde makamında olduğunu söylediler. Halkın Sesi'nin sağlam kaynaklardan teyit ettiği iddiayla ilgili Hakan Yeşil'in kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor. 

KOLTUKTAN KALKMADI

Halkın Sesi soruyor:

Bir gün önce AKP'li bakan ve milletvekilleriyle görüşmeye giden Hakan Yeşil ana muhalefet partisi liderinin davetine neden katılmadı?

Gerçekten hasta ise hastaneye neden gitmedi?

Gittiyse bir tedavi yada ilaç yazıldı mı?

Yeşil, GMİS'in güvenlik kameralarına da yansıyan giriş ve çıkış saatlerini nasıl inkar edecek?

Mustafa Özdemir