Özel Halk Otobüsü taşımacılığını eline yüzüne bulaştıran Zonguldak Belediyesi halka çile çektirmeye devam ediyor.
Artan maliyetlerden sonra otobüs kiralarını ödeyemeyen SED Turizm, çok az sayıda araçla mahallelere yolcu taşıyor. Zonguldak Belediyesi şartnameyi önümüzdeki günlerde iptal etmeye hazırlanıyor.

Pandemi döneminde Zonguldak halkına taşımacılık adına adeta çile çektiren Belediye Başkanı Selim Alan ile AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar hafta sonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Bahar bir araya geldi. 65 yaş üstü konusunda dolmuşçular ile Şoförler Odası öğrenci fiyatına yani 3.5 TL'ye yolcu taşıma konusunda anlaştı. Bilindiği gibi Türkiye’de 65 yaş üzeri vatandaşlar  Özel Halk Otobüslerinden Türkiye’nin her yerinde ücretsiz  faydalanıyor.
Pandemi döneminde yolcu taşımacılığını yapan Atıl firması çekilmiş ve Belediye Başkanının talimatıyla dolmuşlar özel halk otobüslerinin yerine çalışmaya başlamıştı. Akşam saatlerinden sonra dolmuşçuların çalışmaması vatandaşlara adeta çile yaşatmıştı.
Vatandaşlar daha önce de dolmuşçuların vatandaşı mağdur etmeme sözü verdiğini ancak akşam saatlerinden sonra mahallelere servis koymadıkları için mağdur olduklarını söylediler.