METİN KAYA’DAN BELEDİYEYE TOKAT GİBİ CEVAP

Zonguldak Belediyesi, 21 Haziran Zonguldak’ın kurtuluş günü ile başlayacak olan festivalde Esas 67 Burda AVM’de oynatılmak üzere Zonguldaklı uluslararası ödüllü ünlü yönetmen Metin Kaya’dan filmlerini istemesi yeni bir tartışmayı ateşledi.

Kaya, Zonguldak Belediyesi’ne verdiği cevapta öncelikle uzun yıllardır kapalı olan ve halkın kullanımına izin verilmeyen sinemayı kapatan zihniyetin kendisinden alışveriş merkezlerinde oynatılmak üzere film istemesine akıl sır erdiremediğini de dile getirerek teklifi sert bir dille reddetti.

Kaya açıklamasında geçtiğimiz yıllarda Belediye Sineması önünde yaptıkları basın açıklamasında bugün CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un da aralarında bulunduğunu hatırlatarak, “Zonguldak Belediye Sineması bu kentte yaşadır ve yarım yüzyıldır sinemayı halkla buluşturmuş tarihi önemli olan bir mekandır. Hepimizin hafızasıdır, çocukludur anılardır. Zonguldak’ta sanat adına bir şeyler yapılmak isteniliyorsa önce halkın sineması olan Belediye Sinemasının perdeleri yeniden açılmalıdır. Bende bu durumda bırakın filmlerimi vermeyi ciddi ulusal film festivallerini Zonguldak’a ve Belediye Sinemasına getirmeye söz veriyorum. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda sinemanın kapalı oluşunu protesto etmek amacıyla sinemanın önünde yaptığımız asın açıklamasında bildiriyi bugünün Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun Hanımefendi’nin yaptığını da özellikle hatırlatmak isterim” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)