Gazeteci Ergin Özkul tarafından Elmas TV'de yayınlanan programında flaş açıklamalar yapan AKP eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş, Zonguldak'ta kenevir tarlası ruhsatı almak isteyen Alman BOHAK Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mike Wesseing'in, AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın kendisinden rüşvet istediğini söylediğini iddia etti. Canlı yayına sosyal medya üzerinden katılan gazeteci Alev Uzunbaş da olay günü Mehmet Baş ile Alman işadamı ile röportaj için Ankara'ya gittiğini, Mike Wesseing'in kendilerine Hamdi Uçar'ın kenevir tarlası ruhsatı için rüşvet istediğini söylediğini teyit etti.

VİP ARAÇLA KAÇIRMIŞLAR!

Uzunbaş'ın iddiaları üzerine ogün yaşananları anlatan  Mehmet Baş, Alev Uzunbaş ve Gamze Gayret'le birlikte gittikleri Ankara'da röportaj öncesinde yanlarına yaklaşan siyah VİP bir araçla Alman işadamı ve tercümanının zorla araca bindirilerek  kaçırıldığını, telefonla yaptığı üst düzey görüşmelerden sonra Alman iş adamıyla ikinci kez buluştuklarını, ancak bu kez Uçar'ın rüşvet aldığını söyleyen Mike Wesseing'in "Bu konuda konuşmak istemiyorum" dediğini söyledi. Baş, Alman işadamını kaçıran kişilerin, Mike Wrsseing'e, Hamdi Uçar hakkında konuşmaması için baskı yapıldığını iddia etti.

"ALAN, GÖK'E İHALE VERİLMESİ İÇİN BÜROKRATLARA BASKI YAPTI"

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile ilgili ifşalarıyla AKP'yi sallayan eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş, Başkan Selim Alan'ın, İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek'i görevden aldırmak için Mustafa Çağlayan'la  barıştığını ifade etti. Baş, ayrıca Selim Alan'ın "çantacısı" olarak bilinen Yaşar Gök'e ihale verilmesi için bürokratları arayarak üzerlerinde baskı kurduğunu öne sürdü. Baş, "Eğer sayın Valim beni çağırırsa isim de verebilir.Burokratlar rahatsız" dedi. Baş, aynı programda Yaşar Gök'ün Selim Alan adına aracılık yaparak Mustafa Cağlayan'ı görevden aldırmak için gazetecilere para dağıttığını söyledi.

ALİ RIZA TIĞ, SELİM ALAN'I TEHDİT EDİYOR

Canlı yayına telefonla bağlanan Memurlar Lokali işletmecisi Sami Aydın ise Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ'ın, imar affından aldığı yapı kayıt belgesini iptal etmesi için Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ı tehdit ettiğini söyledi.
Devletin 10 milyon insana verdiği hakkın, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğünde görev yapan Murat Yılmaz tarafından gasp edildiğine, Yılmaz'ın gazeteci Ali Rıza Tığ'ın eniştesi olduğuna dikkat çeken Sami Aydın, Zonguldak Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü'nün kendisine kumpas kurduğunu belirtti. Sami Aydın, "Belediye Başkanı bu tesisten başkan sevdi" dedi.