CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, vatandaşların  Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye bir kenara bırakıp karnını doyurmanın derdine düştüğüne dikkat çekerek, "Hamdolsun AKP sayesinde oruç yılın 12 ayı tutulur hale geldi" dedi.

Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Şehzade aşı çorbası, peşine mantarlı bonfile sarma, birkaç çeşit zeytinyağlı yemek, tatlı olarak sütlaç, saray bohçası ve şambaba tatlısı. İçecek olarak da demirhindi şerbeti...
Nasıl menü ama? Okurken bile insanın ağzı sulanıyor!
Bu menü geçen yıl sarayın iftar sofralarından sadece birine ait.
İnsan söze nereden başlayacağını bilemiyor. Her gün zam yağmuru altında ezilirken, vatandaşın menüsü AKP Milletvekilinin dediği gibi kuru ekmek yiyiyorlarsa  aç değildirler seviyesinde.
2022'nin asgari ücreti sadece üç ayda açlık sınırının altına düştü. Kirasıydı, doğalgazıydı, elektriğiydi, suyuydu derken faturalardan karnını doyurmaya para artmıyor.
Zeyninin kilosu bir yılda %93  arttı, geçen ramazan kilosu 50 lira olan peynir 100 liraya dayandı, nohut %133 arttı, yokluktan çeşit çeşit yemeği yapılan patatesin kilosu 9 lira, tatlı yapmaya niyetlensen şeker kuyruğuna gireceksin. Kuru üzüm hoşafı bile lüks olmuş.
Vatandaş karnını doyurmak için mücadele ederken, uzmanlar ramazanda sağlıklı beslenme önerilerini her yıl olduğu gibi bu yılda açıklamaya devam ediyor .
Yani vatandaşın bir menüsü yok, bulduğu ile karnını doyurma derdinde! Sağlıklı beslenmek mi evlerden ırak!

Uzaya sert iniş yapacağımız şu günlerde milyonlar orucunu nasıl açacağını düşünüyor. Hamdolsun AKP sayesinde oruç yılın 12 ayı tutulur hale geldi. Amacına hasıl olarak zenginin fakirin halinden anlaması gereken günlerden geçeceğiz.

Anlarlar mı? Sanmıyorum .
Bu ülkede açlık sınırı var ama tokluğun sınırını, gözü doymanın sınırını koymamışlar.
Elimiz erdiğince, gücümüz yettiğince bu zor günleri dayanışma ile atlatacağız .İyi ki bazılarımızın insanlığı bazı örf  ve  adetlerimiz satılık değilmiş.
Ramazan ayınız mübarek olsun."