Kdz.Ereğli Belediyesi'nde 7 yıldır çalışan evli ve 2 çocuk babası işçinin sosyal paylaşım sitesinden "hayır" paylaştığı için iş aktinin fesih edildiğini iddia eden CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı alınan bu karara tepki gösterdi. Gazetecilere açıklamada bulunan işçi ise, "6-7 yıl ben belediyeye hizmet verdim, hiçbir şekilde işten kaçma ya da adi suçlar işlemedim. Görevimizi layıkıyla yaptık, ama sonuçta böyle bir düşüncemi paylaştığım için işten çıkarıyorsam yazık, günah" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Kdz. Ereğli Belediyesi'nde 6 yıldır çalışan 2 çocuk babası bir işçinin sosyal paylaşım adresinden, "hayır" dediği için iş aktinin fesih edildiğini iddia ederek tepki gösterdi.

 

  "EVET'ÇİLERİN HİÇBİR TANESİNE BİR İŞLEM UYGULANMIYOR"

Ocakçı, ilçe başkanlığında yaptığı açıklamasında, "Demokrasi diye yola çıkanlar demokrasiden haberdar değiller. Belediyede 6 yılı işçilik yapan bir kardeşimiz Facebook’un da 'hayır' paylaştığı için 2 gün önce işten atıldı. Bu kardeşimiz şuan aramızda. Bu kardeşimiz sosyal medyada herhangi bir siyasi parti amblemi kullanmadan sadece yanlış olduğunu ve 'hayır' dediğini belirtti. Bu da işine mal oldu. Ereğli Belediyesi personelinin hayır paylaşmasının yanlış olduğunu düşünüyor olabilir. Biz de Ereğli Belediyesi personelinin Facebook’unu kontrol ediyoruz, oradaki ‘Evet’ çilerin hiçbir tanesine bir işlem uygulanmıyor. Bu saatten sonra bu kardeşimizin hukuksal maddi ve manevi desteğini biz sağlayacağız. Her zaman da arkasında olacağız. Korku imparatorluğu kurarak yapılıyor bu iş. İşle aşla korkutarak işçi çalıştırılmaz. Ekmek ile tehdit etmek çok yakışıksız bir olaydır. Kardeşimizin düşüncesini ekmeği ile tehdit ederek elinden aldıklarında bunun herhangi bir karşılığı olacağını hukuksal olarak bilmeliler. Biz de bu kardeşimizin ekmeği davasında arkasındayız. Belediye Başkanı ile bu durumu yarın bizzat konuşacağım. Bunun hiç ahlaki olmadığını bilmelerini istiyoruz" dedi.  

MERHAMETSİZLİK

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da yapılan bu uygulamaya sert tepki göstererek şu ifadelere yer verdi: "Olmayan kalkınmayı Türkiye gördü de olmayan adaleti de görüyorsunuz. İlçe Başkanımızı diyor ki; orada evet'çiler var. Kardeşim onlara bir şey yok, zaten de olmaması lazım. Bir kardeşimiz üstün cesaret göstermiş; hayır diyor onu işten atıyorsun. Böyle bir zulüm olabilir mi? Böyle ahlaksızlık, böyle merhametsizlik olabilir mi?" 

 "GEREKÇELERİ YOK"

Yaklaşık 6 yıldır belediyeye hizmet verdiğini, hiçbir zaman da işten kaçmadığını, adi bir suç ta işlemediğini vurgulayan iş akti fesih edilen Levent Lafçı, "Belediyeden çıkış belgelerim burada, hiçbir gerekçeleri yok. Tabi onların gerekçeleri bilindiği gibi facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden kendi görüşümü bildirdiğim için belediyeden çıkış almış durumdayım. 6-7 yıl ben belediyeye hizmet verdim, hiçbir şekilde işten kaçma ya da adi suçlar işlemedim. Görevimizi layıkıyla yaptık ama sonuçta böyle bir düşüncemi paylaştığım için işten çıkarılıyorsam yazık, günah. 

 "EVLİYİM, 2 ÇOCUĞUM VAR"

Evliyim ve iki çocuğum var. Nasıl yapacağız bilmiyorum ama hayırlısı olsun diyelim. Bu durumu mahkemeyi taşımayı düşünüyorum.  Birlikte çalıştığım arkadaşlarım da bu duruma çok üzüldüler. Onların arasında da evet ya da hayır diye düşünenler vardır ama korkularından dolayı hiçbir şekilde bir kelime edemiyorlar. Görüyorsunuz benim başıma gelenleri ses çıkarma gibi bir şansları yok zaten"