CHP İl Genel Meclisi üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’a yapılan saldırıları kınadı. Grup adına konuşan CHP İl Genel Meclisi grup sözcüsü Fikret Zaman:

“Herkes görüşlerini söyleyecek”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın'da bir restoranda yemek yerken uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanması ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Ereğli Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği yemekte, konuşması esnasından Süleymanbeyler Köyü Muhtarı’nın kürsüye gelerek sözünü kesmesi ve üzerine Zonguldak CHP İl Genel Meclisi üyeleri, Milletvekillerine yapılan saldırıları kınadı. Grup adına konuşan CHP İl Genel Meclisi grup sözcüsü Fikret Zaman, “Demokrasi; karşılıklı insanların fikirlerini söylediği ortamlardır. Herkes görüşlerini söyleyecek. Biz buradan vekillerimize yapılan saldırıları kınıyoruz” dedi.

“DEMOKRASİYE İNANIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, demokrasiye sahip çıktılarını ve her zaman Cumhuriyetin yanında olduklarını ifade eden Zaman, “Demokrasiye inandığımızı tekrardan belirtmek isterim. Birkaç gün önce Ereğli’de yapılan bir toplantıda Zonguldak Milletvekilimiz Ünal Demirtaş’a bir saldırı oldu. Daha öncesinde Bülent Tezcan vekilimize saldırı oldu. Demokrasi; karşılıklı insanların fikirlerini söylediği ortamlardır. Herkes görüşlerini söyleyecek. Yönetim ülkede sorunları çözmek adına çalışmalar yapacaktır.  Muhalefetin görevi ise;  Hükümetin eksik kalan yanları topluma ve hükümete göstermek ve söylemektir. Bizim vekilimizin de yaptığı buydu. İktidarın eksik ve yanlış olan taraflarını toplumu içerisinde basın önünde söylemektir. Bizim de İl Genel Meclisi’nde yaptığımız budur. Demokrasiyi içine sindiremeyenler; kaba kuvvete, zorbalığa ve faşist anlayışla beraber insanlara saldırmaktadır. Biz de buradan bu yapılan saldırıları kınıyoruz” dedi.

Aycan KARADAĞ-Aykut KARA