GMİS Yönetimi Turpçu’yu eleştirdi Haberal’ı kutladı

 “HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALIDIR”

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu; Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun yerel basında sendikalarına yönelik eleştirilerine karşı bir açıklama yaptı.

GMİS basın bürosundan verilen habere göre GMİS Yönetim Kurulu ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak Zonguldak’ı ve TTK’yı tüm Türkiye’ye anlatan Ankara Milletvekili Erkan Haberal’a da teşekkür etti.

GMİS Yönetim Kurulu’nun 4Haziran 2016 tarihli açıklaması şöyle;

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALIDIR

“Zonguldak Milletvekili Sayın Şerafettin Turpcu’nun Genel Maden İşçileri Sendikamız Yönetim Kurulu’nu eleştiren açıklamaları 4 Haziran 2016 tarihinde bir yerel basında yer almıştır.

Sayın Turpcu, özel bir maden ocağında çalışırken işini kaybeden ve haklarını alabilmek için çeşitli eylemler yapan maden işçilerine Sendikamızın destek vermediğini ve sorunun çözümünde devlet görevlileri kadar aktif davranmadığını iddia etmiştir.

Bu doğru değildir.

Biz GMİS Yönetim Kurulu olarak madenci arkadaşlarımızın her eyleminde yanlarında olduk.

Valilik önündeki eylemlerde, cadde üzerindeki eylemde ve işyerindeki eylemlerde oradaydık.

Gerek birebir görüşmelerimizde, gerekse basın önünde yapılan görüşmelerde desteğimizi ve çözüm önerilerimizi açıkça ifade ettik.

Devlet görevlileri ile sorunun çözümü için yaptığımız görüşmelerde de önerilerimizi sunduk ve bunları basın huzurunda da dile getirdik.

Devletin terör soruşturması nedeniyle kayyum atağı bir şirkette yaşanan sorunları çözmek elbette ki öncelikli olarak onların görevidir.

Biz de bunu bilerek çözüme katkı vermeye çalıştık.

TÜRK-İŞ ve Başbakan ile eylem yapan madenci arkadaşlar arasında iletişim sağladık.

Genel Maden İşçileri Sendikamız her zaman haklı ve meşru zeminde eylemler yapmış ve bu zeminde yapılan eylemlere destek vermiştir.Bundan sonra da böyle olacaktır.

Sendikalar demokratik kitle örgütleridir, her siyasi görüşten üyeleri vardır.

Sendikalar, işverenler ve yönetenler üzerinde çeşitli yöntemlerle ve eylemlerle baskı unsuru olarak sorunlarına çözüm üretirler.Çözümler yine uzlaşma zemininde olur.

Amaç özel ya da kamu olsun işverenleri ve yönetenleri kırıp-dökmek, ilişkileri tahrip etmek değildir.

Sonuçta sendikalar talep eden kurumlardır.

Biz tarihimizin bize öğrettiği şekilde kendi işimizi yapıyoruz.

Siyasetçilerimiz de kendi işini yapmalıdır.

Seçmenler işini yapabilenleri takdir eder.

 

HABERAL’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ankara Milletvekili Sayın Erkan Haberal, 3 Haziran 2016 tarihinde Türkiye Büyük millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Zonguldak’ın ve TTK’nın sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu.

Çatalağzı bölgemizdeki termik elektrik santrallerine, yeni santral projelerine, çevre ve sağlık sorunlarına dikkati çekti.

TTK’daki olumsuz tabloyu Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı önünde tüm Türkiye’ye anlattı.

Ülkemiz taşkömürü ihtiyacına, TTK’daki üretim düşüşüne ve işçi açıklarına dikkati çeken Haberal, ithalattaki artışa da vurgu yaptı.

Sayın Erkan Haberal, zehirlenen ve göç eden Zonguldak’ı gündeme taşıdı.

Kendisine teşekkür ediyoruz.

Tüm siyasetçilerimize iyi çalışmalar diliyoruz”.