DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Kentin en köklü fırın ekmek fabrikasının sahibi Şenol Şanal’ı ziyaret ederek son dönemde yaşanan ekmek krizi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Keleş, fırıncı esnafıyla vatandaş arasında fark olmadığını söyleyerek, “Herkes perişan. Vatandaş ekmek alamıyor, fırıncı ürettiği emekten zarar ediyor” dedi.  
Keleş, “Fırıncılarımızda diğer tüm esnafımız gibi şikayetçi ve fazlasıyla haklı durumdalar. Sayın Şenol Şanal'ı ziyaret ettim ve konuyu yakinen anlamak ve istişare etmek için bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisine de bu verimli görüşme ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.  Zonguldak'ta tekli ekmek satışı yılbaşına kadar durdurulmuş ve ikili ekmekte 4 TL' den vatandaşın sofrasına girecek hale gelmiştir. Asgari ücret ne kadar artar bilemiyoruz ama arttırılan miktarın vatandaştan fazlasıyla geri alınacağını gayet iyi biliyoruz. Vatandaşımızın Allah yardımcısı olsun. Kaşıkla alıp, kepçeyle verir oldular. Görüyoruz fakat fırıncı esnafımızın da durumu inanın hiç farklı değil.  Maliyetinin altında ekmek üretip, piyasa dağıtıyorlar. Una, yağa, mayaya (...) en az %200, %300 zam gelmiş durumda! 
“İNSANINA GRAM GRAM ET ALIN DENİR Mİ?”
Böyle olunca da esnafımız gerçekten zararına bir kamu hizmeti verir durumuna gelmiştir. Kâr yapmayı zaten unutan esnaf, en azından sattığını, aldığına denk getirmeyi hayal etmektedir. Hükümet yetkililerinin, kilo ile değil tane ile domates alın, kilo ile değil gram gram et alın diyeceğine; bu beceriksiz ve bilmediğini dahi bilmeyen bu yönetimin kendilerince uydurdukları ekonomik kurtuluş savaşından milletimizi nasıl çıkaracağını, bu krizden nasıl kurtaracağını, yol haritasını açıklaması gerekir. 
“KÖTÜ YÖNETİMİ GEÇTİK, ÜLKE YÖNETİLMİYOR”
Artık vatandaş hamaset değil, icraat görmeyi beklemektedir. Esnafı, çiftçisi, işçisi, emeklisi, öğrencisi farkında değilsiniz ama son nefesini vermektedir. Sizin dış güçler, hainler, savaş söylemleriniz kimseyi ilgilendirmemektedir. Dostunuzu, düşmanınızı sürekli değiştirirseniz ekonomimizi batırırsınız. Sonra da "ekonomik kurtuluş savaşı" uydurmak zorunda kalırsınız.  Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan iktidara gelmeden önce şöyle diyordu; "Bizde bir adet var, ülkede başımıza bir şey geldiği zaman hemen 'dış güçler' deriz, yabancılar deriz şu deriz bu deriz, onlara bazı isimler buluruz. Ve bunlar sebebiyle biz ayağa kalkamıyoruz, kalkınamıyoruz, birliğimiz beraberliğimiz bozuluyor filan. Yani bu doğru da olabilir ancak ben buna katılamıyorum. Niye katılamıyorum? Eğer sizin bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs hiçbir zaman sizin vücudunuza zarar veremez."  Sayın Erdoğan'ın bu sözü çok doğru ama o gün bunları söylerken şunu atlamış. Allah insanı iddiasından vurur! Ülkemiz bırakın kötü yönetimi artık yönetilemiyor. Biran önce Türkiye'nin önünü açın, vatandaşın önüne sandığı getirin” dedi.

(Cevdet AKGÜN)