Bugün yapılan Kızılay Zonguldak Şubesi kongresinde şehrin Valisi salondaki yerini alırken, "Şehr-i Emin" kabul edilen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan kongreye gelmedi. Aynı zamanda
Kızılay Zonguldak Şubesi Kan Merkezi eski müdürü Selim Alan, AKP'li meclis üyesi Murat Uzun tarafından verilen referansla atanan Serap Elibol ve yönetimine randevu vermemiş, karşılarına ikinci bir aday olarak belediye doktoru Murat Babalık'ı çıkarmıştı.
Babalık tüzük gereği aday olamayınca, cemaatlerle kolkola giren Selim Alan, AFAD Şube Müdürü olarak görev yapan Murat Kanlı'ya aday yapmıştı. 
Ancak tartışmaların odağındaki Başkan Selim Alan, ertelenen kongrede olduğu gibi bugün yapılan kongreye de katılmadı.   

Zonguldak Belediye Başkanlığı görevini bir kenara bırakıp neredeyse tüm mesaisini Kızılay'ı dizayn etmeye ayıran Selim Alan'ın kongre sürecinde Serap Elibol'un listesinde olan bürokratları telefonla arayarak o listeden istifa edip kendi yapacağı listeye yazacağını söylemesi gazeteci Adnan Küçükvar tarafından bugün yapılan kongrede de dile getirildi.

Şimdi kamuoyu,  bürokratları arayarak listeden çekilmeleri yönünde tehdit edecek kadar ileri giden Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan bu hırsının arkasında yatan gerçeği merak ediyor.
Halkın Sesi, güvenilir bir bürokrat olarak bilinen Murat Kanlı'nın Kızılay'ın çıkarlarını sonuna kadar koruyacağına inanıyor, takipcisi olacağına da söz veriyor.