Halkın Sesi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürütürken Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı isimlere imtiyaz tanındığı yönünde haberler yapan ve bu nedenle 11 ay 22 gün hapis kararına çarptırılan gazeteci Mustafa Özdemir’in bir üst mahkemeye itiraz yaptığı itirazı haklı bulundu. Özdemir, bugün Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında beraat etti. Her yerde Mustafa Özdemir’i mahkum ettirmekle övünen Ömer Selim Alan’ın hevesi kursağında kaldı.

Gazeteci Mustafa Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan tarafından Su İşleri Müdürü olarak işe alınan Ayhan Kazkondu'nun FETÖ ile olan bağlantıları, gözaltı ve yargılama süreciyle ilgili haberler yaptı. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan Bahçelievler Mahallesi'nde FETÖ hükümlüsü Emin İnşaat'ın ortakları tarafından yapılan binanın iki katının kaçak olduğu, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün söz konusu iki kaçak katın yıkılması için belediyeye yazı yazmasına rağmen ruhsat verildiğini de haber yapan Özdemir hakkında "hakaret" davası açtı. Özdemir görülen ilk mahkemede 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ALAN, "CEZALAR GELECEK" DEMİŞ, 11 AY 22 GÜN HAPİS KARARI VERİLMİŞTİ

Başkan Selim Alan'ın makamında düzenlediği basın toplantısında "Ben savcıyla gerekeni görüştüm. Yakında cezalar gelecek" demesinin hemen ardından aldığı 11 ay 22 gün hapis cezası kendisine tebliğ edilen Mustafa Özdemir, dava sürecinde hakim karşısına çıkıp savunma dahi yapamadan kararın verildiğini, yargılamanın siyasi bir boyut kazandığını söylemiş, katıldığı canlı yayınlarda, Selim Alan'ın siyasi nüfuzunu kullanarak yargılama sürecine müdahil olduğuna dikkat çekti.

ÜST MAHKEME KARARI BOZMUŞTU

Zonguldak Barosu'na bağlı Avukat Deniz Dilaver ve ona ait hukuk bürosunda görevli Avukat Büşra Altun'un yaptığı itiraz üzerine, yargılama ve alınan kararın adil olmadığına kanaat getiren üst mahkeme Mustafa Özdemir'e verilen 11 ay 22 günlük kararın bozulmasını, davanın yeniden görülmesini istedi.

"HAKARET DEĞİL UYARI"

Bugün Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davanın duruşmasına Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan katılmazken, Mustafa Özdemir Avukat Büşra Altun ile birlikte duruşma salonda yerini aldı.  Özdemir savunmasında 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ terör örgütüyle mücadele eden devletin kamudaki FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı kişilere yönelik operasyonlarını sekteye uğratacak işlere imza atan Başkan Selim Alan'ın kamuoyundan gelen tepkiler üzerine hakaret davası açtığını söyledi. Özdemir Çıkan eleştirel haberlerin hakaret kastıyla değil fikir ve basın özgürlüğü kapsamında FETÖ terör örgütüyle mücadeleye destek amacıyla yapıldığını da sözlerine ekledi.

İLK DURUŞMADA BERAAT

Duruşma sırasında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, çıkan haberlerin fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Mustafa Özdemir'in hakaret kastı olmadığı gerekçesiyle beraatını talep etti. Alınan ifadeler ve yapılan haberler ışığında kararını açıklayan mahkeme hakimesi, Mustafa Özdemir'in hakaret suçu işlemediğini, kamuoyunu bilgilendirmek ve FETÖ ile mücadeleye destek vermek amacıyla haberlerin yapıldığına işaret ederek beraat kararı verdi.

"UMARIM SELİM ALAN BİR DAHA YARGIYA MÜDAHALE ETME CÜRETİ GÖSTEREMEZ"

Duruşmadan sonra açıklama yapan Mustafa Özdemir, yaşanan yargılama sürecine rağmen en sonunda adaletin yerini bulmasından dolayı bağımsız kalabilen hakim ve savcılara teşekkür ederek, "17-25 Aralık'tan önce ve sonrasında devletin kılcal damarlarına kadar sızan din tüccarı, inanç sömürücüsü tarikat ve cemaatlere karşı mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Umarım Sayın Selim Alan bundan sonra yargıya müdahale etme cüretini bir daha gösteremez. Yargılama sürecinde akıl, bilgi ve tecrübesiyle beraat kararı almamda emeği olan Avukat Deniz Dilaver ve Avukat Büşra Altun'a, süreçte bize güvenerek desteğini esirgemeyen okurlarımıza  sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.