CHP’li Tahsin Erdem’in encümende cezaların iptal edildiğine yönelik sorularını cevaplayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir bunun kesinlikle yanlış olduğunu söyledi

“HİÇBİR CEZA İPTAL OLMADI”

Zonguldak Belediye Meclis toplantısında, belediye tarafından kesilen cezaların encümende iptal edildiğine yönelik meclis üyesi Tahsin Erdem’in soru önergesi gündeme geldi. Ocak ayı ilk toplantısında soru önergesi şeklinde sunulan dilekçeyi yanıtlayan Başkan Muharrem Akdemir, öyle bir algının yanlış olduğunu vurguladı. Belediye tarafından 2016 yılında kabahatler kanuna göre 475 adet ceza kesildiğini ve cezaların hiçbirinin encümende iptal edilmediğini dile getiren Başkan Akdemir, “Asla ve asla toplumdaki bu imaj ve bilgilendirme kesinlikle yanlıştır. Yanlış ifade ediliyor ve encümen önüne gelen hiçbir ceza affedilmiyor. Kanuni ve yasal boyutunda olması gereken itiraz mahkeme tarafından gelmişse o zaman iptal edilebilir. Size çok kısa ve öz bir şekilde kabahatler kanuna göre 475 adet ceza kesilmiş ve encümende hiçbiri affedilmemiştir. Encümenden çıkan ceza karar âdeti de 169 adettir ve bunların hiçbiri affedilmemiştir. Kabahatler kanuna göre 15 gün içinde peşin olarak ödenen cezalar da 133 adettir ve bunlar yasanın kendilerine verdiği haktan yararlanıp yüzde 25 indirim almışlardır” dedi. 

KARAGÜZEL ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan hafta başında yapılan ilk toplantıda çıkan tartışmalarda haddini aştığını dile getiren AKP’li Abdullah Karagüzel, meclis üyelerinden özür dileyerek, “Geçtiğimiz hafta katı atık münasebetiyle yaptığımız tartışmalarda biraz haddi aşarak gerek Mehmet kardeşime gerekse Süleyman ağabeye ters bir cevap verdim. Kendilerine özür diliyorum” ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Mehmet İzzet Türkçelik ise bundan sonra hem kendilerinin hem de diğer meclis üyelerinin üsluplarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, “Özür dilemekte bir erdemliktir. İnsanlar sinirle veya o günkü ortamda yanlış kelimeler kullanabilirler. Önemli olan biz Zonguldak Belediye Meclisi’ne yakışır bir hitap tarzıyla, yakışır söylemlerle Zonguldak halkının rehaveti açısından buranın bir kutsallığını hep birlikte yaparsak sanıyorum birlik ve bütünlük içinde daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Hepimiz söylemlerimize bundan sonra dikkat edelim ve milat olsun. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)