Zonguldak LEVEL Hastanesi'nde yaklaşık bir yıl önce yaşanan olayda Kulak Burun Boğaz Doktoru Utku Doğan, muayene için bekleyen Birol Yaman'la sıra yüzünden tartışma yaşadı. Tam bu sırada odasından çıkarak hastanın yakasına yapışan Dr. Utku Doğan, hastayı koridora fırlattı.
Bu sırada doktor yanında çalışan hastane görevlisi de hastaya fiziki müdahale yaparak itti.

ADALET DOKTORA İŞLEMEDİ!
Bu olay üzerine Cumhuriyet Savcılığına başvuran Birol Yaman, Doktor Utku Doğan ve hastane görevlisinden şikayetçi oldu. Ancak o tarihten bugüne kadar doktor hakkında yasal tahkikat başlatılmadı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Level Hastanesi yönetiminin de olayı kapatmaya çalıştığını ifade eden Yaman, "Gecikmiş adalet adalet değildir. Tüm sorumluları göreve davet ediyorum" dedi.

İŞTE HİPOKRAT YEMİNİ

İşte Doktorların Tıp Fakültesinden mezun olunca ettikleri Hipokrat yemini:
"Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü, hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma, hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime, mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime dil, din, milliyet, cinsiyet, takım, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."