Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, eskici pazarının yıkımı sonrası çıkan hurdanın akıbetiyle ilgili Halkın Sesi'nin yaptığı haber üzerine açıklama yaptı.

Yasa gereği çıkan hurdaları Makine Kimya Endüstrisi'ne vermesi gereken Selim Alan, kaybolan hurdanın nereye gittiği konusunda bir açıklama yapmazken, "Hırsızsam devlet gereğini yapsın" dedi.

Kanal Z'de Simge Kırlı'nın sunduğu canlı yayında soruları cevaplayan Başkan Alan, belediye personeli ve iş makineleri marifetiyle, belediyenin mazotu harcanarak çıkan hurdanın hangi yöntemle kime verildiği konusunda ise tek kelime konuşmadı. 
 
İşte o açıklama:
"Biz tek başına Ömer Selim Alan değiliz. Biz bu şehri temsil ediyoruz. Yok gene doktor gene aynı şey falan filan. Benim ailem, eşim, çocuklarım var. Bize güvenen 25 bin oy vermiş insan var. Eleştirelim de, hırsız diye ithamda bulunmasın kimse. Ben hırsızsam devlet gereğini yapsın. Şikayetçi olduğumuz zaman düşünce özgürlüğü oluyor... Bir insana hırsız demek düşünce özgürlüğü değil. Bir insana hırsız demek abesle iştigal şey. Ama lütfen elimizi vicdanımıza koyalım. Devlet gereğini yapsın lütfen"