CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Zonguldak’ın hükümetten atılım beklediğini ifade ederek, Zonguldak’ta göçü ve işsizliği önleyecek Zonguldak’ı tekrar yaşanabilir ilçeleriyle beraber hükümetten atılımlar bekliyoruz. Ereğli’nin sıkıntıları belli demir çelik tersanelerle ilgili sorunlar var. Ereğli yoluyla ilgili önemli bir adım atıldı. Ereğli hükümetten daha fazla çalışma ve destek bekliyor.” dedi.

“İNŞALLAH YERLİ KÖMÜRÜ KASTETMİŞTİR”

CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililerin katıldığı basın toplantısında konuşmasına devam eden Turpcu, Zonguldak’ın ayağa kalkması için TTK’nın ayağa kaldırılması gerektiğini ifade ederek “Zonguldak’ın sorunu Türkiye Taş kömürü Kurumu’nun ayağa kaldırılması. İşletmelerle ilgili belli adımlar atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızda Adana’da yaptığı konuşmasında yerli kömürle ilgili bir açıklama yaptı. İnşallah Zonguldak kömürünü kastetmiştir. Yerli kömüre teşvik gelir. Redevans sahalarındakilere geldi. TTK kömürüne de teşvik gelir. Bunun enerjiye dönüşüyle ilgili maliyet farklarıyla ilgili düzenleme gelir.” diye konuştu.

“SOMUT BİRŞEY SÖYLEMEDİ”

Filyos Projesi ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın somut bir gil vermediğini söyleyen Turpcu, Filyos Limanıyla mahkeme süreci bitti ki Sayın Bakan ‘başlıyoruz’ dedi. Şu anda belli olan bir tek o proje var. Bu projenin arkasında ne var bilmiyoruz. Yollardan bahsetti onlarla ilgili daha somut bir şey söyleyebilirdi bizlere. Onlar eksik kaldı.” İfadelerini kullandı.

“AKP’NİN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNDEN KAYNAKLANIYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan kavgaları değerlendiren Turpcu, kavgalardan AKP’yi sorumlu tutarak,  Kavgalar AKP’nin tahammülsüzlüğünden kaynaklanıyor. Kürsüden ‘sen şöyle söyledin böyle söyledin’ diyerek sayısal çoğunluğu bakarak saldırmak bizi üçüncü dünya ülkelerinin seviyelerine düşürüyor. Rezil olduk. Benim şahsım ve vekilimiz Ünal Demirtaş AKP CHP arasındaki kavgalarda ayırma noktasındayız. Biz kavgayı sevmeyiz.” açıklamasında bulundu. (Aykut KARA)