Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 3. birleşimi başkan Necdet karaveli başkanlığında yapıldı.
Önceki oturumda ele alınan tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından Alaplı Çamlıbel köyünde içme suyu sondaj çalışması için yeraltı suyu arama belgesi alınması, Devrek Sofular köyünde mevcut membaların tahsisi ile Kilimli Türkali köyünde ilave su temini için drenaj yapımına ilişkin konular ele alındı.  

İl genel meclisinde görüşülen konular şöyle:
"Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyünde köy imkanlarıyla açılacak içme suyu sondaj kuyusuna, Yeraltı Suyu Arama Belgesi alınacağından, 2021 yılı Ek HJE, ----Devrek İlçesi Sofular Köyünde mevcut membaların tahsisi yapılacağından, 2021 Yılı Ek Etüt ve ---Kilimli İlçesi Türkali Köyünde ilave su temin etmek amacıyla drenaj yapılacağından, 2021 Yılı Ek Etüt Programına alınması hususlarının görüşülmesi. 

İlimiz Devrek İlçesi, Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerine, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanmakta olup, buradan Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi öngörüldüğünden,  DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanabilmesi için Genel Sekreterlik Makamına yetki verilmesi, proje maliyetlerinin geri ödenmesi ve bahsi geçen işlerin yaptırılması ile ilgili Plah ve Bütçe, İçişleri, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Ticaret, Ar-Ge ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 3 – 8 – 4 – 2 – 8 sayılı raporlarının görüşülmesi. 

Belediye iken köye dünüştürülen, Devrek İlçesi Eğerci ve Özbağı Belediyeleri, Ereğli İlçesi Çaylıoğlu Belediyesi, Gökçebey İlçesi Hacımusa Belediyesi ile Kozlu İlçesi Sivriler belediyesinin, imar planları İl Genel Meclisimizin 07.09.2020 tarih ve 64 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.  İmar Planları iptal edilen bahsi geçen köylerin yerleşik alan tespitlerinin yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, İçişleri ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 9 – 6 – 4 – 9 sayılı raporlarının görüşülmesi. 

Çaycuma İlçesi – Bartın Karayolu üzerinde, vatandaşların ürettikleri yöresel ürünlerini pazarlayacakları uygun bir yer bulunmadığından, bahsi geçen alanda, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Turizm Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 9 – 9 – 5 – 1 sayılı raporlarının görüşülmesi" 
(Şebnem Saka)