Zonguldak Valisi Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, 7 yaşındaki Tuğsem Turgut’a bıraktı. Koltuğa oturan minik vali önce limonata istedi. Minik valinin, bir süre önce kendisine hediye edilen "Mangala" isimli oyunu gören Vali Ali Kaban’a oyununu vermek istememesi gülüşmelere neden oldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bahçelievler İlkokulu öğrencilerini ağırlayan Zonguldak Valisi Ali Kaban, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Kaban, makam koltuğunu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Tuğsem Turgut’a bıraktı. Valilik koltuğuna oturan Tuğsem Turgut ilk olarak kendisine ve arkadaşlarına limonata istedi. Limonatasını içen minik öğrenci Tuğsem, okul bahçelerine oyun parklarının yapılmasını istedi. Tuğsem, ayrıca okullar için sportif ve kültürel anlamda gelişimin sağlanmasını diledi.

“ÇOCUK BAYRAMININ KUTLANDIĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinen Zonguldak Valisi Ali Kaban, çocuk bayramının kutlandığı tek ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi. Vali Kaban konuşmasının devamında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlu olmasını diliyorum. Dünyada çocuklara bayram sunulan tek ülke Türkiye’dir. Bu anlamda ülkemizin kurucu babaları hakikaten birçok şey için çalıştıkları gibi, bu konuda da çocuklarımızı onurlandırmayı en baştan düşünmüşler ve hayata geçirmişlerdir. Ülkemizin bir kurtuluş savaşı sonrasında ortaya çıkan dünya manzarası içerisinde verdiği ayakta kalabilme mücadelesi de unutulmamalıdır. Yaşanan iki dünya savaşı ve ardından bir soğuk savaş dönemi yaşandı. Bu hengame içerisinde Anadolu gibi zor ve önemli bir coğrafyada ayakta kalabilmek için verdiğimiz mücadele bu günlerde çok daha iyi bir şekilde devam etmektedir. Minik valimizin temennilerinin çoğu gerçekleştiriliyor. Bu anlamda okullarımızın gerek fiziki imkanlarının geliştirilmesi gerekse eğitimim kaliteli hale getirilmesi hususlarında çok daha başarılı noktalara gelinmiştir ve bu alanda da çalışmalar devam etmektedir. Bu anlamda özveri ile çalışan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyorum" şeklinde konuştu.

GÜLDÜREN DİYALOG

Kendisine hediye edilen "Mangala" isimli oyunu elinin altında tutan minik valinin, oyunu incelemek isteyen Vali Ali Kaban’la olan diyaloğu ise makamdakileri güldürdü. Kaban, "Mangala oynuyorsun. Zor bir oyun mu?" dedi. Vali Ali Kaban’ın sorularına yanıt veren minik vali, oyunun oynanışını Vali Ali Kaban’a anlattı. Vali Ali Kaban’ın oyunu incelediği sırada okul müdürü Tuğsem Turgut’a, "İstersen hediye et onu Vali amcana. Ben sana yenisini alayım" dedi. Bunun üzerine minik vali ise "Bana yeni aldılar" cevabını verdi. Okul müdürü ile minik valinin arasındaki diyaloğu duyan Vali Ali Kaban ve makamdaki davetliler kahkaha attı. Bir süre yaşanan gülüşme sırasında Vali Ali Kaban "Helal olsun" dedi.
Vali Ali Kaban, günün anlam ve önemine değinerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.