Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Sarıkaya Mahallesi İnehanlı Mescidi'nin elektrikleri kesilince cemaat teravih namazını karanlıkta kıldı.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre 1998 yılından 2010 yılına kadar camiye imam verilmeyince elektrik faturalarını da kimse takip etmedi. 2009 yılında imam atandığında mescide 3 bin 500 TL elektrik faturası kesildi. Elektrik faturası uzun süre ödenmeyince elektrik kurumu geçtiğimiz ay mescidin elektriğini kesti. Mahalle sakinlerinde ellerinde ışıldak diye tabir edilen lambalarla mescide gelerek burada ilk teravih namazını kıldı.

Mahalle sakinlerinden Şaban Uzun devletin kamu kuruluşlarının elektrik faturalarını ödemediği dönemden kalma borcun köylüye ödettirilmeye çalışıldığını köylününde bunu kabul etmediğini söyledi. Uzun konuşmasında "TEK özelleşmeden önce devletin kamu kurumlarına ait borçları ödemesinden dolayı biriken bir borç var. Kaymakamlığa gittik, müftülüğe gittik. TEK Özelleştiğinde müftülük elektrik faturalarını hoca efendilerden istiyor. Bizim o dönemde mescidimizde hoca olmadığı için faturamızda müftülüğe gitmiyor. Elektrik kurumu kamu kurumlarının elektrik parası ödemediği dönemdeki faturayı köylüye ödetmeye çalışıyor. Şu andaki sıkıntımız bu. Meblağ şu anda aşağı yukarı faiziyle beraber 10 bin TL'yi buluyor. Bunu da köylü kabul etmiyor. Şu anda burada karanlıkta namaz kılmak zorunda kaldık" dedi.

Mahalle sakinlerinden Recep Odabaşı ise 1998'den 2010 yılına kadar mescitlerinde imam olmadığını, 2009 yılında yazılan bir faturanın ise ödenmemesi nedeniyle elektriğin kesildiğini belirtti. 3 bin 500 TL'lik faturanın bu gün faizi ile birlikte 8 bin 500 TL'yi bulduğunu ifade eden Odabaşı, fatura kesilirken kimsenin ilgilenmemesinden dolayı sorunun bu hale geldiğini anlattı.

Mahalle sakinleri mescidin elektriklerinin açılmasını bekliyor.