Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kefeli, sosyal medya hesabından 112 Acil Sağlık Merkezinin İncivez'deki Karayollarına ait atıl durumdaki araziye yapılması çağrısında bulundu.

112 acil sağlık istasyonunun fiziki koşullarının yeterli olmadığını ve bazılarının kirada olduğunu ifade eden Kefeli, "1 yıldan beri yaşadığımız covid 19 pandemi sürecinde sağlıkçılarımızın ne kadar önemli olduğunu sağlığımızın da ne kadar kıymetli olduğunu anlamadık mı? Mevcut 112 sağlık istasyonlarının durumuna baktığımızda maalesef çoğunun fiziki koşullarının, standartlarının uygun olmadığını görmekteyiz." dedi.

Kefeli'nin açıklaması şöyle:

"Zonguldak'ta 112 istasyonları ilçe ve beldelerde, Kilimli ilçemizde 1 istasyon, Kozlu ilçemizde 1 istasyon, Devrek'te 2 istasyon, Gökcebey 1 istasyon, Bakacakadı'da 1 istasyon, Çaycuma'da 2 istasyon, Filyos'ta 1 istasyon, Ereğli'de 2 istasyon, Alaplı'da 2 istasyon, Kandilli'de 1 istasyondan oluşmakta ve yeni binalarda hizmet vermektedir.

112 ambulans hizmeti devletimizin biz vatandaşlarına verdiği temel sağlık hizmetidir ve hiçbir şekilde bizden ücret talep etmez. Hatta cep, ev, iş ya da ankesörlü telefonlardan 112'yi ücretsiz ve kontörsüz olarak arayabilirsiniz. Tabi ki ihtiyaç durumunda, yoksa kesinlikle meşgul etmeyiniz, 112 komite merkezinin fuzuli yere meşgul edilmesi demek o anda arayan bir hastanın ulaşamaması, mağdur olması, hatta Allah göstermesin hayatına mal olması demektir.

Benim gözümde ise 112 Ambulansları, Personeli vakaya en kısa zamanda yetişmeye çalışan, ama itilip kakılsa da, hakaret ve tehdit altında bile 7/24 insan sağlığı için, hangi şart ve koşulda olursa olsun canını hiçe sayarak görev yapan beyaz meleklerdir.

Gelelim asıl meseleye:

Zonguldak Merkez 112 istasyonlarımızın ya atıl yada kirada sağlıksız ortamlarda olduğu görülmektedir. Sağlık Bakanlığı yeni 112 istasyonlarını Türkiye genelinde yapmakta ve mükemmel bir şekilde organize etmektedir. Zonguldak'ta yer var, imkan var, ama elini taşın altına koyan yok.

Zonguldak İncivez mahalle muhtarımızın da vekillere ilettiği Karayollarına  ait atıl vaziyette olan bir alan var. Hüseyin Cevher muhtarım 50.000 vatandaşımıza iklim şartlarını da değerlendirerek  ulaşımı zor olan yerlerde daha kısa zamanda ulaşılması ve acil müdahale edilmesi için 112 istasyonunun kurulması için yer göstermiştir.

Ama taşın altına kimse elini koymamış, muhtar var gücüyle uğraşıyor, vekiller ve müdürlük bekliyor.  

Oturma ahali İncivez mahalle muhtarına destek ver, 112 acil istasyonunu şu an atıl vaziyette olan Karayolları arazisine yaptır. Resimleri mevcut da olan yere Sağlık Bakanlığının yer gösterin yapalım dediği modern 112 istasyonu neden yapılmasın?

Sayın Valim sizden ricam bu konunun takipçisi olun.

112'den, aile hekimliğinden kısacası sağlıktan önemli ne var sizce? Önce sağlık değil mi beyler, bence önce sağlık, kalın sağlıcakla."