İphone servis uzmanı Görkem Özdemir, Türkiye çapında oluşturdukları 12 kişilik arge ekibi sayesinde artık ipholerin çöpe atılmayacağını vurguladı.

Kozlu Merkez’de 2 yıldır İphone servisi yapan 28 yaşında ki Görkem Özdemir, Halkınsesi Gazetesi muhabir arkadaşımız Emre Can BAYRAM’a İphone ile ilgili sorunlarını ve firma hakkında röportaj gerçekleştirdi.

İphone servis uzmanı Görkem Özdemir, bütün İphone arızalarını çözebildiklerini söyleyerek,‘’ Türkiye çapında 12 kişilik bir arge ekibimiz var. Bu arge ekibi sayesinde kendi servisimizde çözmediğimiz problemleri arge ekibi sayesinde çözüme kavuşturuyoruz’’dedi. Özdemir, ayrıca Zonguldak’a telefon tamirinde yenilikler getirdiklerini ve kimsenin kullanmadığı yeni teknolojik aletlerle çalıştıklarını söyledi.

‘’Bütün iphone sorunlarını çözebiliyoruz’’

Bütün iphone sorunlarını çözebildiğini ifade eden Özdemir, ‘’Kozlu da 19 mayıs mahallesi Şehit polis ramazan Tavşancı caddesinde 2 yıldır bu işi yapıyorum. Fakat 8 yıllık elektronik ve cep telefonu sektöründe geçmişim ve tecrübem var. İphone 2008 yılında başladım. Kendimi sürekli bu İphone üzerine geliştirdiğim için şuan bir çok arızayı yapabiliyoruz. Bütün İphone ürünleri arızasını çözebiliyoruz. Türkiye’nin 63 ilinden servislerinin gönderdiği yapılmayan arızası diğer servisler tarafından onarılamayan arızalar geliyor. Örnek verirsek farklı servislerde onarılamayan İphoneler firmamız tarafından onarılıyor’’dedi.

‘’Türkiye çapında 12 kişilik arge ekibimiz var’’

Görkem Özdemir, Türkiye çapında 12 kişilik arge akibine sahip olduklarını söyleyerek, ‘’Aynı zamanda Türkiye çapında 12 kişilik bir arge ekibimiz var. Bu arge ekibi sayesinde kendi servisimizde çözmediğimiz problemleri arge ekibi sayesinde çözüme kavuşturuyoruz. Bu serviste yapılamayan cihaz mutlaka başka bir arge ekibine gider. Ama müşteri her zaman cihazını onarılmış vaziyette alır. Yapılan ürünün her zaman için garantisi mevcuttur. 6 ay servis garantisi veriyoruz’’diye konuştu.

‘’Zonguldak’ta ki telefoncularda ekipman eksikliği var’’

Zonguldak’ta ki telefoncularda ekipman eksikliği olduğunu ifade eden Özdemir, ‘’Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Iphone Zonguldak’ta servisi yok. Iphone tamir ediyorum diyen tamirci var. Yani sonuçta kimseye rakip değiliz. Herkes sonuçta bu sektörde ekmek kazanmanın peşinde. Destek almak isteyen arkadaşlarımız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Diğer tamircilerden farkım genelde ekipman eksikliği var. Zonguldak’ta çok güzel ustalarımız var. Fakat ekipman eksik. Çoğu telefoncuda kendi servisimde gördüğüm ekipmanları göremiyorum. Bunu müşterilerimizde söylüyor. Bu cihazlar başka kimse de yok mu? İlk defa gördüm gibi duyumlar alıyorum’’şeklinde konuştu.

‘’Telefon tamirinde yeni teknolojik aletler kullanıyoruz’’

Görkem Özdemir, telefon tamiri yaparken, yeni teknolejik aletler kullandıklarını söyleyerek, ‘’Tamamen fabrikasyon entegreleri aynı şekilde fabrikasyon yöntemlerle takılıyor. Hem sökerken hem takarken. Cam değişimi için makinelerimiz var. Laminasyon cihazlarımız var. Aynı fabrikada camlar nasıl yapılıyorsa bizde cam onarımı yapıyoruz. Onun dışında dijital ve analog mikroskop kullanıyoruz. Daha iyi arıza tespit etmek amacıyla. İpholerde hafıza yükseltmek için cihazlar kullanıyoruz. 16 gb bir cihaz bize geldiği zaman 128 gb olabiliyor. Hatta 256 gb kadar çıkarabiliyoruz’’dedi.

‘’En uzun ömürlü telefon iphone’’

En uzun ömürlü telefonun iphone olduğunu ifade eden Özdemir, ‘’İphonelerde en önemli sorun müşteridedir. Bir iphone alıyorsanız İphone kendi kendine bozulacak bir cihaz değildir. Temiz ve titiz kullanıldığı takdirde en uzun ömürlü kullanılacak telefondur. Iphone 10 sene önce çıktı ama hala kullanan kişiler var. Baktığınız zaman farklı bir cihazı o kadar kullanmak mümkün değil’’diye konuştu.

Emre Can BAYRAM