Yeşil Sol Parti İl  Başkanı Ali Topaloğlu,  uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu işsizlik ve yoksulluğun had safhaya ulaştığını belirterek, "Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar ne yapacaklarını nasıl geçineceklerini şaşırmış durumdalar. Vatandaşın sağlıklı beslenmesi temel gıdaya ulaşması artık mümkün değildir. Ülke bu durumdayken insanlar aç ve yoksulken iktidar her gün gündem değiştirerek bizlerle dalga geçiyor" dedi.

Topaloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AÇIK NET OLARAK ŞUNU SÖYLEYEBİLRİZ BÜGÜNKÜ İKTİDAR RANTİYE'YE. SERMAYE'YE ÜLKEYİ TESLİM ETMİŞTİR.BÜGÜN ENÇOK PARAYI HİÇ BİR ŞEY ÜRETMEYEN BİZLERİ SOYUP SOĞANA ÇEVİREN BANKALAR VE SERMAYADARLAR KAZANMAKTADIR.
BİZ YOKSUL HALK KAYBETMEKTEDİR.
Siyasi iktidar,  onun yerellerdeki temsilcileri ve atanmış kamu görevlileri ülkenin tüm değerlerini haraç mezat satmaktadır. Gözü dönmüş sermaye ile iç içe olan iktidar bizlere sürekli vadeler vermekte bizim GÖZLERİMİZİN İÇİNE BAKARAK YALAN SÖYLEMEKTEDİRLER.
Yandaşına iş aş imkan her şeyi sağlayan iktidar yoksul halka gelince imkandan ,diş güçlerden dem vurmaktadır.
Diğer yandan iktidar telaşla gider ayak çevre katliamı yapmakta halkın verimli arazileri ve tarım alanları bir avuç aç gözü dönmüş şirketlere peşkeş çekilmektedir. BURADAN BUNA ÇANAK TUTAN YÖNETMENLİKLERİN ARKASINDAN DOLANIP İZİN VERENLER; BİRAZ DAHA O KOLTUKLARDA ORURMAK İÇİN ŞİRİN GÖZEKENLER SİZLERDE YAKIN ZAMANDA BUNU HESABINI YARGIDA VERECEKSİNİZ.
Bu ülke de herkesin insanca yaşayacağı işsizliğin ve yoksulluğun sorun olmaktan çıkarılacağı bir düzeni hep birlikte kuracağız.
Buradan miadı dolmuş iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Bu yanlış politikalardan vaz geçin halkın yaşam kalitesini artıracak hamleleri yapın, vatandaşın satın alma günü artırın. Çevreyi katletmeyin, kamu mallarını peşkeş çekmeyin."