Göreve geldiği günden itibaren halk otobüsü hizmetini eline yüzüne bulaştıran Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, son yapılan ihaleye kimse girmeyince, çareyi ihaleyi vereceği firmanın taleplerine göre yapmakta buldu.
Halen Eren Enerji'nin taşımacılık işini yürüten Turex firmasıyla görüşen Başkan Selim Alan, firmanın isteklerine göre ihale şartnamesi hazırlattı.

KÜÇÜK MAHALLELER İHALE DIŞI

İlk ihalede şartname alan ancak ihaleye girmeyen Turex firması, yolcu kapasitesi olmayan mahallelerin ihaleden çıkarılması şartıyla yeni yapılacak ihaleye girebileceklerini söyledi. Buna göre Site, İncivez, Yeşilmahalle, Tepebaşı, Rüzgarlı ve İnağzı gibi karlı hatlar Turex  firması tarafından taşınacak. Birlik, Kırat, Çaydamar, Ontemmuz ve Dilaver gibi hatlar ihale dışı kalacak. Edinilen bilgiye göre yolcu kapasitesi olmayan bu mahallelere Zonguldak Belediyesi otobüs alarak kendi imkanlarıyla hizmet verecek. Ancak şartnamenin bu haliyle Kozlu halk otobüslerini işleten Koztaş firmasının da ihaleye girebileceği öne sürüldü. Vatandaşlar ihalenin bir an önce yapılıp halk otobüslerinin bütün mahallelere düzenli çalışmasını istiyor.