Son bir ayda kendisini "Kardiyoloji Doktoru Barış Alperen" olarak tanıtan sahte doktorun Halkın Sesi'nde çıkan haberinin ardından polise ihbar yağdı.

Sahte doktor kimliğiyle insanlarla yakınlık kuran, daha sonra hırsızlık ya da dolandırıcılık yöntemiyle kandıran kişi son işinde baltayı taşa vurdu. 

Birlik Taksi Durağındaki Koto Cayevi'ne birkaç gün peşpeşe giderek esnafla yakınlık kuran sahte doktor annesinin İtalyan, babasının Türk olduğunu söyledi. Ancak sahte doktor, Bitlik Taksi Durağının şoförlerinin takıldığı çayı ocağının müşterisi olan 30 yıllık taksi şoförü Yıldırım Özdemir'in iyi derecede İtalyanca bildiğini hesaba katmadı.

Özdemir'in İtalyanca konuşarak soru sorması üzerine afallayan sahte doktor, foyası ortaya çıkması üzerine bir daha o çay ocağına gitmedi.

ESNAFI HAMAMA DAVET ETTİ

Eski Sümerbank Sokağında bulunan başka bir çay ocağına ise bir kaç gün gidip yakınlık kuran sahte doktor, "Sizde hamam kültürü yok mu" diyip esnafları hamama davet etti. Sahte doktorun tavırlarından şüphelenen esnaf sözde doktorun hamam davetini reddetti. 
Bugüne kadar 11 ayrı suçtan sabıkası olan sahte doktorun hamama götürdüğü kişiler hamdayken, bir bahaneyle dışarı çıkıp ceplerindeki paraları alıp kaçtığı ortaya çıktı.