Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, yılbaşı nedeniyle alınan emniyet tedbirleri, kaçak alkol üretimi ve sunumunun önlenmesine yönelik il genelinde Bölgesel Huzur ve Güven Uygulaması yapıldı.

 17-29 Aralık 2021 tarihleri arasında Jandarma sorumluluk bölgesinde (56) ekip, (203) personelin katılımıyla, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenirken,  yapılan faaliyetler sonucunda; (15) şahsın SGK kaydının olmadığı, (3) şahsın Hijyen Belgesi olmadan çalıştığı, (10) şahsın Kimlik Bildirim Sistemine kaydının olmadığı, (1) işletmede Mesul Müdür olmadığı, (5) işletmede sigara içildiği tespit edildi.

 Uygulamada 517 şahsın sorgusu yapılırken, yapılan bu sorgu ve kontrollerde; (2) adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, (20) adet 9 mm çapında fişek, (1) adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, (1) adet muşta, (3) adet sustalı bıçak (1) adet uyuşturucu kullanma aparatı (Payp) ele geçirilmiş olup, (3) şahıs hakkında Adli ve İdari işlemler başlatıldı. Trafik Timleri tarafından icra edilen denetimlerde, (232) araç ve (215) şahıs sorgulanmış olup bu sorgulamalar neticesinde; (6) şahsa muayenesiz araç kullanmaktan, (1) şahsa sigortasız araç kullanmaktan, (3) şahsa emniyet kemersiz araç kullanmaktan, (2) şahsa alkollü araç kullanmaktan toplam (11.552 TL) trafik idari para cezası uygulandı. (6) araç ve (2) sürücü trafikten men edilmiştir.