İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Kadına şiddet, ülkemizin kanayan bir yarası iken, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkması kabul edilemez” dedi.

Kadınlar hak ve hukuklarını çiğnetmeyeceklerini belirten Erkmen, “Türkiye’nin imzaya açtığı İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalanmış ve 14 Mart 2012 tarihinde onaylanmıştı. Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin olan bu Avrupa Konseyi sözleşmesi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedildiği bugün açıklandı.

Kadına şiddet, ülkemizin kanayan bir yarası iken, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkması kabul edilemez. Bu karar, belki verilen sözler nedeniyle kaldırılmış olabilir. Ancak kadınlarımız ve de şiddete uğrayan kadınların yanında yer alan herkes bunu unutmayacaktır. Kadına bakış açısı olumsuz olanların sevineceği bu feshedilme olayı aynı zamanda milli iradeye de aykırıdır. Daha 9 yıl önce TBMM’de tüm partilerin oybirliği ile alınmıştı. Bugün sözleşmeden çıkılacaksa aynı usulün takip edilmesi gerekirdi. Yani Anayasamıza göre yeni bir TBMM kararı alınması gerekirken yalnız Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshetmek Anayasamıza da aykırılık teşkil etmektedir (Anayasa 87, 90, 104 maddeler). Milletin %100’ünü temsil edenlerin oybirliği ile onayladığı bir anlaşmadan bir kişinin kararı ile çıkılmış olmasını milletimiz takdir edecektir.

Sonuç itibariyle bu karar kadınlarımızı bir güvenceden yoksun bıraksa da, haklı olarak kabul edilemez bulunsa da hukukun bu karar hakkında objektif karar vereceğine inanıyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle “Kadınlarımızın hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğiz”. Kadınlarımız baş tacımız olacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.

Halkın Sesi