Zonguldak İl Müftülüğü “Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle 11 Mart 2022 Cuma günü kadınlara yönelik kahvaltı programı düzenledi.

Kahvaltı programına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, kadın kurum amirleri, kurum amirleri eşleri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile kadın STK temsilcileri katıldı.

Çok sayıda kadın misafirin katıldığı programda İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Albayrak konuşmasında: “Kadınlarımız ve kız çocuklarımızın var oluşsal değeri, saygınlığı ve dokunulmaz hakları konusunda farkındalık oluşturmak hepimizin görevidir. Çünkü yaşadığımız çağda kadın hakları konusunda ne yazık ki İslam mahkum ediliyor. İslam tarihinin yaşanmış örnekleri, koskoca bir dinin değer dünyası, algı çarpıtmalarıyla gölgede bırakılıyor. Bugün her şeyden önce insan hakkı perspektifiyle kadına dair konuları çok rafine bir dille konuşmamız gerekir. Bizim inancımıza göre kadın cennetin üzerindeki bir sığınaktır. Analık özelliği taşır. Yurdumuza “Anadolu” denmiştir. Vatanımıza “Anavatan” adını vermişiz.

Kara toprağı kendimize sadık yar olarak seçmiş, ona da “Toprakana” demişiz. Ana gibi kucaklayan, ana gibi örten, ana gibi bereketli, ana gibi üreten. Çünkü analar öncüdür ve örnektir. Yeri gelmiş, Fatma Bacı’nın önderliğinde Anadolu Bacıları olarak iş dünyası ve sosyal hayatta örgütlenmiş, yeri geldiğinde de Nene Hatun olup onur ve özgürlük mücadelesinde evlatları ve erkekleriyle yan yana, omuz omuza en ölümcül direnişin kahramanı olmuşlardır. Nesillere yol gösterip geleceğe yön veren yüzlerce kadın değerimiz vardır. Anadolu gerçekten “Ana” dolu. Kadın gücünü, kadın dayanışmasını daha gür sesle vurgulamak için Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Kadın Kollarını kurdu. Bu çok yeni oluşumla sahada yapılacak iyilik çalışmalarına öncü ve köprü olmasını, kadına dair yapılacak tüm çalışmalara ufuk açmasını, yerleşik olumsuz kadın algısının dönüşümüne ve şiddetin önlenmesine katkı sunmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Program, TDV Zonguldak Şube Sorumlusu ve TDV Zonguldak Kadın Kolları Sorumlusunun proje ve faaliyetlere dair sunumu ve kahvaltıyla sona erdi.