Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın “DEDEMAN Otel’de kalıyor, Zonguldak’ta evi yok, komşusu yok” dediği Yavuz Erkmen’den Kozlu’daki evinden jet yanıt: 

 

“KAHVE İÇMEYE BEKLERİM”

 

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın dün Kozlu Özsüt’te düzenlenen basın toplantısında “DEDEMAN Otel’de kalıyor, Zonguldak’ta evi yok, komşusu yok” diyerek hedef tahtasına koyduğu İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’den Kozlu’daki evinden kapak gibi yanıt geldi: “Sayın Bektaş buyursun gelsin. Kendisini Kozlu Fatih Sitesi’ndeki evimizde misafir edip bir acı kahvemizi içmeye davet ediyorum. Dilerse çayı da Kozlu manzarası eşliğinde alt komşumuzda içeriz”

 

Halkın Sesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’i Kozlu Fatih Sitesi’nde evinde eşi Nevhilal Hanım ile birlikte ağırlayan İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, siyasette bu tür polemiklerden olabildiğince uzak durmaya çalıştığını ifade ederek, “Dün Sayın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Özsüt’te yaptı basın açıklamasında sarf ettiği sözlerini üzülerek okudum. Beni asıl üzen nokta, yanlış da olsa konuşmasının içeriğinden çok kullandığı seviye ve üslup” dedi.

 

“ÖZSÜT’E YAPILAN AYRIMCILIĞI AÇIKLASIN”

 

Yaklaşık 6 yıl bu şehirde valilik yapmış, sorunları köy köy bilecek kadar şehri tanıyan, binlerce insanla diyaloğu olan bir kişi olarak yerel basını da günlük olarak takip ettiğini ifade eden Erkmen, “Zonguldak’ta yayın Halkın Sesi gazetesinde okuduğum ciddi ve kamuyu yakından ilgilendiren bir haber üzerine Kozlu İlçe Başkanımızdan konuyu araştırıp gereğini yapmasını istedim. Yaptığımız araştırmada olay keşke sayın Ali Bektaş’ın basın toplantısında söylediği gibi olsaydı. Biz İYİ Parti olarak bugüne kadar Zonguldak’ın lehine olan her konuda siyasi kimliğine bakmamaksınız destek verdik. Ama Zonguldak halkının yararına olmayan konularda da karşısında olduk. Kozlu’da yaşanan olayda da özne Özsüt olmayıp vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılıp kişiye özel farklı uygulama yapılmıştır. Ben dünkü açıklamasında Sayın Bektaş’tan AKP Zonguldak Milletvekili Sayın Hamdi Uçar’ın işletmesine yapılan ‘kişiye özel’ kira indirimini açıklamasını beklerdim. Yapılan ihalelerde belediyenin kiracısı olan işletmelerin tamlamasına zam yapılırken sadece Sayın Uçar’ın kirasında indirim yapılmasının sebebini açıklamalıydı. Ayrıca 10 yıllığına yapılan bir sözleşmede süre açısından da bir ayrımcılığa gidilmiştir. Bu ayrımcılığı pandemi ile açıklamak kamu vicdanında karşılık bulmaz. Pandemi bir tek Sayın Hamdi Uçar’ın işletmesini mi etkiliyor? Keşke pandemiden etkilenen ve kepenk kapatmak zorunda kalan her esnaf için eşit koşullarda kira indirimine gidilseydi o zaman biz İYİ Parti olarak suç duyurusunda bulunmak yerine kendisi canı gönülden alkışlardık. Kısa bir süre önce Zonguldak Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi arkadaşımızın pandemi nedeniyle zor duruma düşen esnafın kirasının düşürülmesi konusundaki önergesi bizim konuya bakış açımızı özetlemektedir” şeklinde konuştu.

 

‘FAHRİ DOKTORA' ÜNVANINI GURULA SAKLIYORUM 

Bektaş’ın “Bu güne kadar kime ekmek vermiş?” Sözlerine de atıfta bulunan Erkmen, Valiliği döneminde yapılmasında emeği olan ve 6 bin kişinin istihdam edildiği, bugün ise terk edilen Ereğli tersaneler bölgesini anımsatarak, “Keşke burayı ayağa kaldırmak için kafayı yorsalardı. Yine yapım aşamasında yakından takip ettiğim Çaycuma Havaalanı’nın yurt içi uçuşlarına açılması için gayret sarf etselerdi. 20 yıla yakındır bitirilemeyen Ereğli-Devrek yolunu bitirselerdi de biz yatırımları konuşsaydık. Kozlu’da bizim dönemimizde açılan BEÜ İncirharmanı kampüsünü geliştirip büyütselerdi de daha fazla gencimiz eğitim görebilseydi. Büyükşehirlere göçü önleyici projeleri hayata geçirselerdi bugün çocuklarımız iş için ata topraklarını terk etmek zorunda kalmazdı. Zonguldak Belediyesi’nin şahsıma verdiği ‘Fahri hemşerilik beraatı’ ve yine BEÜ’nün vermiş olduğu ‘Fahri doktora’ ünvanınız evimin en güzel köşesinde onurla, gururla saklıyorum. Bölgenin geçmişine yönelik yapılan projeler ve kentin geleceğiyle ilgili herkesle her platformda tartışmaya hazırım. Bizim derdimiz kimsenin özel yaşantısı değil. Bizim derdimiz kentin geleceğinin doğru planlanıp Zonguldak insanının daha mutlu olması için neler yapılacağını konuşmaktır. Bu konuda her platformlarda katkı vermeye hazırız.” dedi.

 

“BEKTAŞ, SİYASETTEKİ ÖFKE VE NEFRET DİLİNİ BIRAKMALI”

 

“Sevgili Ali Bektaş başkanımıza tavsiyem, siyasetteki bu öfke ve nefret dilini bir kenara bırakıp, insanları ayırmadan herkese eşit hizmet vermesidir.” diyen Yavuz Erkmen sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sevgili Ali Bektaş’ın benimle ilgili bir açıklama yapmadan önce nerede yaşadığımı araştırmasını dilerdim. Kozlu Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne sorma nezaketini göstermiş olsaydı Fatih Sitesi’nde oturduğumu öğrenir ve böyle bir hataya düşmezdi. Ayrıca benim nerede oturduğum ne yaptığım değil, kent için fikir üretmediğimi sorsaydı daha doğru olurdu. Arzu ettiği takdirde evimizde kendisini misafir edip bir acı kahvemizi ikram edebiliriz. Her ne kadar kendisi bu şehirde dostu ve komşusu yok dese de çayı da alt komşumuzda Kozlu manzarası eşliğinde içebiliriz. Benim için en büyük şeref Zonguldak sokaklarında rahatça yürüyüp insanların işyerlerine çay içmeye davet etmesi, hizmetlerimizden dolayı takdir ve dua etmeleridir. Hiç kimse unutmamalıdır ki, mevkiler makamlar gelip geçicidir. Dostluklar arkadaşlıklar bakidir. Bizim içim makamdan önce dostluk gelir. Tek gayem bulunduğum İYİ Parti İl Başkanlığı görevimi en iyi şekilde yapıp halkımıza faydalı olabilmektir. Bu vesileyle Zonguldaklı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”