NEVRUZ BAHARIN GELİŞİ Mİ, YOKSA PKK’NIN DEVLET İLAN EDİŞİ Mİ?

Kahveci; “Nevruz hiçbir zaman Türkiye’nin bayramı olmamıştır”

 

Zonguldak Eğitim İş Şube başkanı Metin Kahveci şube merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak terörist eylemleri eleştirdi. Kahveci açıklamasında şunları söyledi:

Nevruz Orta Asya’da baharın gelişi olarak her 21 Marta kutlanılır. Bu kutlamada amaç gelecek olan baharın bereketli olması, bolluğun artmasının müjdesini  halkla paylaşmaktır. Halk nezdinde genel kanı budur.

Dolayısıyla yeni bir devletin kurulması yada ayrı bir özerklik kurulması gibi saçma sapan istekler  nevruz bayramında yoktur.  Ezilen halkların yada milletlerin yeniden dirilmesi anlamı da yoktur.  Kısacası ne 1 mayıs nede emek bayramıdır. Tamamıyla baharın müjdecisi   anlamına gelmektedir. Bir isyan değildir.  Bir devrim tarihi değildir. Fransız ihtilalı değildir. Genel anlamda nevruzun amacı buyken, bizim ülkemizde ayrılıkçı Kürtçüler tarafından devlet kurma provası haline getirilmiştir. Bu duruma getirmesine sebebiyet veren AKP yönetim anlayışıdır.  AKP terörle mücadele ederken, bir tek terörist kalmayacak derken diğer taraftan yapılan nevruz törenlerinde terörist başının posterleri açılması, terörist başının  yada ayrılıkçı fetvaların yapılması çifte standartlıktır. Terörle mücadele edildiği yerde nasıl oluyor da dünyanın terörist olarak tanınan şahsın adeta bir kahraman gibi nevruz etkinliğinde posterlerinin gösterilmesi şehitlerimize hakaret değil de nedir?  Bir başka deyişle milli ruha mili geleneklere, milli tarihe darbe değil midir? Bu durum terörle mücadele değil sadece günü kurtarmanın yada başka hesapların yapıldığı anlaşılmaktadır. AKP halkı kandırmaktadır. Her 21 Martlarda ayrılıkçı Kürtçüler için ‘’ Nevruz bahane devlet ilan etme şahane’’ haline getirilmiştir. Nevruz hiçbir zaman Türkiye’nin bayramı olmamıştır. Devlet bu bayrama sahip çıkarak ülkemizde ayrılıkçı bir yapının daha da cesaretlenmesine büyük zemin hazırlamıştır. Nevruz 1950 de Kuzey Irak’ta ilk defa yabancı teorisyenler tarafından kutlandırılır. Amacı bellidir. Kürtçülüğü bir fırsat etkinliğe sokturabilmek. Bu bayramlarda hiçbir  zaman doğanın değişimi anlatılmamış her zaman  amacının dışında ade da Kürdistan provası kurma şeklinde yada ilan etme  etkinliği altında geçmektedir. Bu zemini de nevruz bayramlarında devletten okkalı maaş alanlar sahte bahar gelişi nutuklarıyla   devletin yıkılmasına meydan okumaktadırlar.  Dünyanın hiçbir yerinde böyle vahim bir durum yoktur. Hem devletten büyük maaş alacak, hem de devleti bölmeye çalışacak ve  bu kafayla terörle mücadele edecekmişiz.  Hiç kimse bizi kandıramaz.  Yapılan açık ve nettir. AKP’nin bu bakışı  bu anlayışı teröre taviz vermek değil de nedir? Bu kafayla bu mantıkla terörle mücadele edilemez. Terörle mücadelede terör propagandasına izin verilemez.  Bütün ulus devletlerinde bu vardır. Ama bizde yoktur.

      Her zaman olduğu bu kaos sürecinde faturayı fakir halk çocukları (asker, devlet görevlileri vb şehit olurken )   Türkiye hazinesi ödemektedir. Peki kimin ve ne için?  Vatan içinse, milletimiz içinse sonuna kadar mücadele edilir.  Bir taraftan terörü kazıyoruz diğer taraftan PKK posterlerini açtırıyorsan, sen terörle mücadele etmiyorsun demektir. Bunu oyunları kimse yemez.

     Bu halkın çocukları bu vatanı çok rahat koruma gücü vardır. Ama ne yazık ki emperyalizm , kirli hesaplar, ve iş birlikçi politikalar  yüzünden  gerçek anlamda vatan savunulmasını  engelletilmektedir. Oysa kararlı politikalar, ilkeli duruş ve gerçek anlamda mücadele bu belayı çoktan yok eder. Bunu AKP yapamaz. Çünkü onda milli bir irade ve Atatürk’ün izlediği milli politika anlayışı yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.