Zonguldak'ta hasta yakınları, doktorsuz kalan BEÜ Onkoloji Hastanesi'ne tecrübeli doktorların alınmasını istedi.
Kilimli Karadon mahallesinde ikamet eden Faruk Çanakçı(55), kemoterapi gören eşi Zeynep Çanakçı'yı tedavi ettirecek doktor bulmakta zorlandığını belirtti. Şu anda Batı Karadeniz bölgesine hitap eden tam donanımlı hastanenin uzman doktor olmadığı için bomboş kaldığını ifade eden çanakçı, kanser hastalarının ve ailelerinin mağdur olduğunu belirtti. Şu anda sadece Atatürk Devlet Hastanesi'nde Dr. Sema hanımın görev yaptığını, onun da görev süresi dolduğu için yakında gideceğini anlattı. 
Yetkililerden bu konuyu çözmesini isteyen Çanakçı, şunları söyledi: 
"BEÜ Onkoloji Hastanesinde bir tane profesör 2 tane de hocamız vardı. Hepsi de bırakıp gitti. Zonguldak'ta Onkoloji hastanesinde hoca kalmadı. Şu anda devlet hastanesinde bir tane doktor var, o da giderse Zonguldak'ta kanser hastasına bakacak doktor kalmıyor.
Batı Karadeniz'in en büyük Onkoloji Hastanesi Zonguldak'ta ama hiç uzman doktor yok. Sadece öğrenciler bakıyor.  Kanser hastaları kemoterapi almak için Ankara'ya, Düzce'ye gidiyor. BEÜ'de Hüseyin bey çok iyi profesörümüzdü. Yanına kimse yardımcı olmadığı için rahatsızdı. Yanına doktor verilmediği için bunaldı gitti. 
Şu anda Atatürk Devlet Hastanesi'nde bir tane doktor var Sema hanım diye. Eşim 1 sene kemoterapi almıştı. Şimdi sadece kontrol var. Biz Sema hocam siz de gitmezsiniz değil mi dedik. O da görev sürem doldu ben de gideceğim dedi. Zonguldak'ın kaderi mi bu? İyi olan hiçbir kamu görevlisi burada kalmıyor. Hasta yakınları olarak mağdur oluyoruz" 
(Haber: Mustafa Özdemir)