23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın koltuğuna, temsili olarak, Velioğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ensar Mete Topçu oturdu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, koltuğunu, temsili olarak Velioğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ensar Mete Topçu’ya bıraktı. Kendisine Velioğlu İlkokulu Müdürü Sadi Çelik,  Sınıf Öğretmeni Eftal Camuz ve ailesinin eşlik ettiği Topçu, Başkan Kantarcı’ya bir buket çiçek ve manda yoğurdu sunduktan sonra başkanlık koltuğuna oturdu. Okulunun dış cephesi ile bahçesinin düzenlenmesini isteyen çocuk başkan, pandemi sürecinin bir an biterek okuluna kavuşmayı çok arzuladığını ifade etti. Başkan Topçu, Çaycuma Belediyesi İmar ve Fen İşleri müdürlerini arayarak yapılmasını istediği işlerle ilgili talimat da verdi. Kendisinin bundan sonra Velioğlu temsilcisi olmasını isteyen Başkan Kantarcı, bu talimatların hep beraber takipçisi olacaklarını ifade ederken, özellikle bahçe düzenlemesi içinde talep edilen trafik eğitim alanı fikrini çok beğendiğini söyledi.

ÜLKEYİ YÖNETEN İRADE, YALNIZCA MİLLETE AİTTİR

Koltuk devir teslimi sırasında bir konuşma yapan Başkan Kantarcı, “Büyük Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu önemli bayramda böyle bir güzel âdetimiz var. Temsili olarak çocuklarımız kaymakamların, belediye başkanlarının yerine geçiyor. Hazırlıklı gelip güzel mesajlar veriyorlar. Cumhuriyeti ilanı, 29 Ekim 1923, meclisin kuruluşu ise 23 Nisan 1920. Arada üç sene var. Esas, devletin kuruluşunun temeli Erzurum ve Sivas kongrelerinden sonra, Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla atılıyor.  Bu temel, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek tüm dünyaya ilan ediliyor. Egemenlik ne demek? Güç, yani ülkeyi yöneten irade, yalnızca millete aittir. Milletin seçtiği kişiler bu ülkeyi yönetecektir. Bu ayrıca demokrasinin temel kuralıdır. İşte biz bu makamlara buralara, halkın verdiği oylarla geliyoruz. Burada bir saltanat yok, babadan oğula geçen bir şey yok. Sandık kuruluyor insanlar oylarını veriyor, seçimde kim kazanırsa belli bir süre geliyor ve hizmet ediyor. Eğer demokrasi olmasa, buralar, birilerinin tapulu mülkü gibi olur ve o insanlar doğru yönetmez” dedi.

BU BİNADA İLK TEMSİLİ BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİNİZ

Büyük Atatürk’ün hediye ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinde yatan şeyin, demokrasi olduğunu söyleyen Kantarcı, “Çocuklarımız bu bilinçle büyüyecekler, yetişecekler, halkın güvenini kazanarak iş başına gelecekler ve orada o halkın ihtiyaçlarını görmek için gece gündüz çalışacaklar. Ama öncelikle bizim çocuklarımızın bunu iyi yapabilmeleri için çok iyi eğitim görmeleri, bilgili olmaları, bilim öğrenmeleri ve çok çalışmaları gerekiyor ki, kendilerinden öncekilerden çok daha güzel işler yapabilsin. Şimdi siz bugün Çaycuma Belediyesine geldiniz ve Çaycuma Belediyesinin yeni binasına ilk gelen başkanlarsınız. Haberiniz var mı bilmiyorum, tarihe geçtiniz. Buraya ilk çocuk belediye başkanımız, bu 23 Nisan’da gelmiş oldu. Ben çok memnun oldum sizleri tanıdığıma” dedi.

İRTİBATI KESMEYELİM, VELİOĞLU’NDA YAPILAN YAPILMAYAN TÜM İŞLERLE İLGİLİ HABERLEŞELİM

Çocuk Başkan Topçu’nun babasının belediye personeli olduğunu öğrenen Kantarcı,  “Sen zaten doğuştan belediyecisin. Şimdi senin taleplerini dikkatle dinledim. Hep birlikte oradaki ihtiyaçları en iyi şekilde halletmeye çalışırız. Zaten Velioğlu mahallemizde bir temsilciye ihtiyacımız vardı. Bundan sonra irtibatı kesmeyelim, oradaki yapılan yapılmayan her türlü işle ilgili haberleşelim. Gördüğün şeyleri bana ilet, biz de halletmeye çalışalım. Çünkü bizim belediyemizin her yerde gören gözleri yok.  Ayrıca çocuklar çok daha dikkatlidir. Çocuklar büyüklerin görmediği şeyleri de görürler ve ben laf aramızda çocuklarla, büyüklerden daha iyi anlaşıyorum. Onun için bu beraberliği sürdürelim, bu temsili gibi görünen beraberliği kalıcı hale getirelim” diyerek sözlerini sürdürdü.

ÇOCUK BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİSİ, BELEDİYEMİZİN AYRILMAZ BİR PARÇASI

Biliyorsunuz biz 2019 seçimlerinden sonra bir çocuk belediyesi oluşturduk. Çocuk belediye başkanımızı yine demin anlattığım gibi demokrasinin en güzel şekli olan seçimlerle belirledik. Siz de o zaman oy kullandınız. Bu pandemi işi birçok şeyi altüst etti, bu yıl okullar açılamadığı için seçimlerimizi de yapamadık. Çocuk belediye başkanı ve çocuk belediye meclisi, Çaycuma Belediyesinin ayrılmaz bir parçası olacak. Ancak bunun için illa seçilen arkadaşlar olması gerekmiyor, bütün çocuklardan da bir belediye başkanıymış gibi düşünmelerini, bakmalarını ve onların bizimle iş birliğini istiyorum. Bu vesileyle sizlerin tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nız kutluyorum” dedi.

BELEDİYE BİNASINI GEZDİREREK BÖLÜMLERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başkan Kantarcı Çocuk Başkan Ensar Mete Topçu ve yanındakilere belediye binasını da gezdirdi. Belediye Meclis Salonu’nda meclisin çalışma şekli ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Kantarcı, daha sonra konuklarını terasa çıkararak Çaycuma ve coğrafyası hakkında bilgiler verdi. Yedinci katta yapımları yeni tamamlanan salonların da gezilmesinin ardından burada çekilen hatıra fotoğrafının ardından belediye gezisi sona erdi.