Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Uğur Mumcu’nun 24’üncü, Gaffar Okkan’ın 16’ncıölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Her iki değerimizi de rahmet ve minnetle anıyor yüce hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 24’üncü, Diyarbakır Emniyet eski Müdürü Gaffar Okkan’ın öldürülüşünün 16’ncı yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı belediye basın bürosundan yayınladığı mesajında, “Bundan tam 24 yıl önce, bugün, Türk basın tarihimizin en değerli isimlerinden biri, kalem ve fikir namusunun abide ismi Uğur Mumcu, arabasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu katledildi. Bir hakikat avcısı olarak ömrü boyunca karanlıkları aydınlatmaya çalışan yiğit ses; tam bağımsız, özgür, demokratik ve laik bir Türkiye için kitaplar dolusu fikir üreten aydınlık kalem karanlık bir pusu ile susturuldu. “Ben, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım”diyerek güç odaklarının karşısına dikilen Mumcu, araştırarak yazdığı hiçbir konunun yalanlanmamış, tekzip edilmemiş olmasıyla tanınıyordu” dedi.

 

CESUR TAVRININ BEDELİNİ CANIYLA ÖDEDİ

Mumcu’nun ileriyi gören bir fikir adamı olduğunu da dile getiren Kantarcı, açıklamasında, “O ülkenin hangi karanlıklara sürüklendiğini onlarca yıl öncesinden görüp, sağır kulaklara bile duyuran gerçek bir yurtseverdi. ‘Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar otuz sene sonra general olacaklar, cumhuriyete karşı ayaklanacaklar’ cümlesini, yüzlerce kez dile getirmiş, bu konuda sayfalar dolusu yazı yazmıştı. ‘Buralarda tezgâhlanan oyunları, yaratılan sömürüyü, bezirgânlığı her fırsatta deşifre etti. Yaratılmaya çalışılan karanlığın üzerine üzerine gitti. Bu cesur tavrının bedelini de, ne yazık ki, canıyla ödedi. O şimdi, hiç dinmeyen bir ses olarak yüreğimizde yaşarken, sönmeyen bir ışık olarak da yolumuzu aydınlatıyor. İçinde yaşadığımız şu karanlık günlerde onu çok özlüyor, yürekli duruşuna, aydınlık fikirlerine çok ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde görüşlere yer verdi.

 

OKKAN DEVLET-MİLLET BİRLİĞİNİN SEMBOL İSMİYDİ

Diyarbakır Emniyet eski Müdürü Gaffar Okkan’ın da ülkemizin bir büyük kaybı olduğunu söyleyen Kantarcı, açıklamasını, “Yine 16 yıl önce bugün, müşfik tavrıylaDiyarbakır halkının gönlüne taht kuran Emniyet Müdürü Gaffar Okkanda, aynı şekildeki bir saldırıyla katledildi. Terörün, faili meçhul cinayetlerin en yoğun olduğu zamanlarda Diyarbakır Emniyet Müdürü olan Okkan, başarılı çalışmalarıyla, birçok şiddet olayını engelledi, kendinden önce işlenmiş bazı faili meçhul cinayetlerin aydınlanmasını sağladı. Yaptığı uygulamalarla devlet-millet birliğinin sembol ismi oldu. Örnek davranışlarıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğünün nasıl sağlanacağının ipuçlarını da veren Okkan ne yazık ki, bir hain pusuda öldürüldü. Onu da rahmet ve minnetle anıyor, her iki değerimizin yüce hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek bitirdi.