Yapılan kahvaltının ardından açıklama yapan Akdemir, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na mavi bayrak için başvuru yaptıklarını ifade ederek, yetkiler tarafından alınan deniz suyu numunelerinin temiz çıktığını söyleyerek “Bu sene mavi bayrak için başvuru yaptık. Yetkililer Kapuz Plajı’na gelerek incelemeler yaptılar. Denizden alınan numuneler aldılar çok temiz buldular. İnşallah seneye mavi bayrağımızı alacağız. Engelli kardeşlerimizin de denize girmesi için indirilme sahası yapıldı. Zonguldak’ta özel bir konumda olan Kapuz plajını güzel değerlendirmek istiyoruz. Değerli plajımızı halkımızın hizmetine açtık. Hayırlı olsun ” dedi.

Orta Kapuz ile plajın birleştirilme projesinden bahseden Akdemir, “Orta Kapuz ve Kapuz plajını birleştirme projemiz var. Şu anda bu iki bölge arasındaki arsa ve mülk sahiplerini belirleme çalışmaları devam ediyor. Ön çalışmalar bitince gerekli çalışmalar başlayacaktır.” dedi.

Akdemir, önümüzdeki yaz sezonunda Kapuz plajında gece de denize girilebileceğini ifade ederek, plaja giriş ücretlerinin geçen sene fiyatlarıyla aynı olduğunu söyledi. Akdemir, motorlu deniz araçlarının kullanımının plaj etrafında yasak olduğunu sözlerine ekledi. (Aykut KARA)