“Amacınız ders çıkarmak değil, iyi niyetimizi görmezden gelmek ve bizim kapasitemizi sorgulayarak hedef saptırmak ise Merkez İlçe Başkanınız Ebru Uzun zaten sizin kapasitenizi fazlasıyla ortaya koymuştur”

 

AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman parti merkezinden yazıl bir basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i eleştirdi. Karaduman açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: "Zonguldak’ta etkili olan yağmur ve zor durumda kalan esnafımızın durumuyla ilgili daha önce kamuoyu ile paylaştığım görüşlerimizle ilgili tarafımı atfen Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’in sarf ettiği cümleler nedeniyle bir kez daha aynı görüşlerimizi paylaşmak kaçınılmaz olmuştur. Zonguldak’ın Belediye Başkanı Sayın Akdemir’in öncelikle muhatabı halkımızdır. Seçimlerde kendisine destek veren Cumhuriyet Halk Partili ve diğer seçmenlerimizdir. Halka ve esnafımıza yaşattıklarından dolayı özür dilemesi gerekirken tam tersine zeytinyağı gibi su üzerine çıkarak aynı anlayışı devam ettirme kararlılığındadır. Bizim kapasitemizin hesabını yapmaya çalışan Sayın Akdemir’in hiçbir Belediye Başkanı’na yakışmayacak şekilde, nezaketten uzak sözleri kendisine de yakışmamıştır. Her defasında öğretmen olduğunu ifade eden Sayın Başkanın bu kimliğine de sığınması artık anlamını yitirmiştir. Bizler, hepimizin bu kente karşı siyasi ve hizmet sorumluluklarımız olduğu gerçeğinden yola çıkarak hükümetimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız olarak Zonguldak Belediyemize her türlü desteği verdiğimiz halde sayın Başkanın kapasitesi son sel baskınlarıyla birlikte bir kez daha suyu yüzüne çıkmıştır. Kamuoyundan olduğu kadar bizzat kendi partisinin milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ve meclis üyelerinin eleştirilerine maruz kalan Sayın Akdemir’in sudan çıkmış balık gibi şaşkınlığını üzülerek izliyoruz. Sayın Başkana da bir kez daha çağrıda buluyorum. Sayın Akdemir seçmenle oynama. Halkın içindeyim diyorsun. Milletvekillerine dosya hazırladım diyorsun. Dosya hazırlamaktan başka ne yaptın? Partimizin Milletvekillerine ne zaman gittin de ‘hayır’ dediler. Halkın karşısına hep aynı nakaratla çıkıyorsun. Kendine gel Sayın Başkan ve çık halkın karşısına. Ama çıkamazsın. Çünkü sizin derdiniz bu kentin hak ettiği Belediyeciliği yapmak değil günü kurtarmak. Bunu biliyoruz, görüyoruz, anlatıyoruz. 

Yaşanan sel akşamı sizi caddelerde gördük.  Ama siz galiba yaşananları görmediniz. O gece yaşananların neden ve nasıl meydana geldiğiyle ilgili bizzat Cumhuriyet Halk Partisinin Meclis Üyesi Sayın Turhan Demirtaş ile Merkez İlçe Başkanı Sayın Ebru Uzun ve partililer açık bir dille ortaya koydular. Eğer okumadıysanız veya işinize gelmiyorsa biz hatırlatalım. ‘Belediye Başkanının şehrin her köşesindeki olumsuzluklardan haberinin olması ve hızlıca müdahale edebilmesi için sağlam, çalışkan ve samimi bir ekibinin olması lazım ki, siyasette ve hizmette başarılı olabilsin. Kimseye işini öğretme ya da müdahale etme hadsizliğine düşecek değiliz, ama örgüt olarak uyarmak da görevimiz. Sayın Başkanın derdi, Zonguldak halkına hizmet olan daha dinamik bir ekiple çok daha başarılı bir tablo ortaya koyması temennimizdir.  Ortada bir becerisizlik, bir ihmal var mı? Evet, var’ diyen bizzat aynı partide görev yaptığınız Merkez İlçe Başkanınız Ebru Uzun’a aittir. Üzülerek görüyoruz ki sizin bu yaklaşımlarınız bundan sonra yaşanılacak sel baskınlarının ve belediye olarak halkımızı cezalandırmaya devam edeceğinizin açık göstergesidir. Eğer amacınız ders çıkarmak değil, iyi niyetimizi görmezden gelmek ve Metin Karaduman’ın kapasitesini sorgulayarak hedef saptırmak ise Merkez İlçe Başkanınız Ebru Uzun zaten sizin kapasitenizi fazlasıyla ortaya koymuştur. Biz teşkilat olarak Zonguldak Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerimizin halka daha iyi hizmet getirme noktasında üzerimize düşenleri yapmaya her zaman hazırız."