Karaduman; “CHP Merkez İlçe Başkanının derdi başka”

“Kimsenin yurtseverliğini sorgulama gibi bir derdimiz olmadığı gibi yurtseverliğimizi sorgulayacak kimse daha anasının karnından doğmadı” diyen Karaduman “Sayın Uzun bir yer karışlamak istiyorsa kentin kaldırımlarından başlayabilir” şeklinde konuştu

 

AKP merkez ilçe başkanı Metin Karaduman parti merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak bir süre önce kendisini eleştiren CHP merkez ilçe başkanı Ebru Uzun’u yanıtladı. Karaduman açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili halk oylaması sürecine ilişkin çalışmalarımız hızlanarak devam etmektedir.

Daha önce de kamuoyu ile paylaştığımız gibi son sözü milletimiz söyleyecektir ve inanıyoruz ki milletimizin kararı, ülkemizde yönetim krizlerine son verecek, koalisyon sancılarını sona erdirecek şekilde olacaktır.

Bizler bu süreçte kapı kapı dolaşarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kazanımlarını tek tek anlatacağız.

Ülkemiz üzerinde sürekli olarak yaşanan ‘darbe tehditlerinin’ ortadan kaldırılabilmesinin yolu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden geçmektedir.

Yeni düzenlemeyle Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş sağlanacaktır.

Hükümetler güçlenecek ve kalıcı siyasi istikrar ile bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacaktır. Bizler istiyoruz ki devletin gerçek sahibi millet olsun. Yönetimde çift başlılık ortadan kalksın. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olsun. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçsin ve denetlesin. Bu sistemle birlikte Milletvekili seçilme yaşı 25’ten 18’e insin. Biz istiyoruz ki güçlü Türkiye olsun.

Daha pek çok kazanımları var. Bunların hepsini parti ayrımı yapmaksızın tüm seçmenlerimize anlatacağız. Biz en doğrusunu anlatacağız. Halkımız da en doğru kararı verecektir. Ancak bazı siyasetçilerimizin de niyetinin doğrunun peşinden gitmek değil kafaları bulandırmak olduğunu görüyoruz.

CHP’nin Sayın Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un; “Yeni Anayasa’ya neden evet demeliyiz” açıklamamızın ardından yapmış olduğu açıklamalar da bize gösteriyor ki niyetleri başka.

Görüyoruz ki niyetleri milletin sesine kulak vermek değil siyasi ömürlerini darbeci zihniyetlere hizmet ederek, darbeci zihniyetlerden medet umarak doldurmak. Ülkemizde farklı partilerde siyaset yapan bizlerin ilk önce bu konuda mutabık kalabilmemiz gerekirdi.

Sayın Uzun’un Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili hedef saptırma, kamuoyuna verdiğimiz mesajları sulandırma adına yaptığı açıklamaların ciddiyetten ne kadar uzak olduğunu görüyoruz. Hepimiz bu ülkeye bağlıyız ve bu koltuklarda oturan isimler olarak kalıcı istikrarı sağlama adına atılan adımlara destek olmak vatan borcudur.

Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse Sayın Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın açıklamalarını saptırarak milletimizin kaderi ile oynamaya kalkanların 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden hala haberdar olmadıklarını üzülerek görüyoruz. 17-25 Aralık operasyonları ile deşifre olmuş FETÖ ile göz göre göre seçim ittifakı yapanların kimler olduğunu Sayın Uzun daha iyi bilir.

Sayın Uzun Zonguldak Belediyesinin halkımıza yaptığı zulme karşılık diyor ki; “Ben en azından eksiği, yanlışı, hatayı görüp özeleştiri de yapıyorum, olması gerekeni de söylüyorum, mücadele ediyorum, sonuçsuz kalırsa tüm üyelerimle eylem bile yaparım” Kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Bu sözleri lafta kalmasın.

Kimsenin yurtseverliğini sorgulama gibi bir derdimiz olmadığı gibi yurtseverliğimizi sorgulayacak kimse daha anasının karnından doğmadı. Ancak Ebru hanıma şunu da hatırlatmak isterim yurtseverlik öyle lafla olan bir şey değil. Ebru Hanım mutlaka bir yer karışlamak istiyorsa Zonguldak Belediyesi’nden, daha önce sık sık dile getirdiği Zonguldak’ın kaldırımlarından başlayabilir. Biz de kendisine destek oluruz.

Basımızın güzide temsilcileri ve sevgili vatandaşlarımız.

Derdimiz Ebru Hanım değil.

Ancak kendisinin derdi biz olduğumuzdan dolayı açıklamalarına son kez yanıt vermek durumunda kaldım.

Bizim derdimiz Güçlü Türkiye.

Hedefimiz 16 Nisan’daki halk oylaması ile darbeler dönemini tamamen geride bırakacak ve ülkemizde kim iktidara gelirse gelsin darbecilerin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalmadan hizmet yapmasını sağlayacak bir başlangıca imza atmak.

Bu yolda tüm vatandaşlarımıza en doğrusunu anlatacağız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ortaya koyduğu Milli Mücadele Ruhunu daha da güçlendirecek, bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecek düzenleme için en güzel kararı milletimiz verecektir.