“Uzun’un söylemlerinin kendi partililerince bile dikkate alınmadığını görüyoruz”

AKP merkez ilçe başkanı Metin Karaduman parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak CHP merkez ilçe başkanı Ebru Uzun’un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Karaduman şunları söyledi:

Gündemimizin en önemli konularından biri "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" dir. TBMM’de yapılan ve oylama sonucu AK Partimizin ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla geçen Anayasa değişikliği, 16 Nisan 2017 Pazar günü halkımıza sorulacak ve son kararı milletimiz verecektir. Geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamada da söyledim. Muhalefetin iddia ettiği gibi, düzenleme Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini yok sayan bir düzenleme olmadığı gibi ülkemizde kim iktidara gelirse gelsin siyaseti istikrarlı kılacak, siyaseti toplumla daha barışık kılarak, hizmet ve yatırımların kesintiye uğramasının önüne geçecek, ülkemizi daha güçlendirecek bir düzenleme olduğu görülecektir.

Geçen ki açıklamamızın ardından CHP’nin Sayın Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un açıklamalarını gördük. Sayın Uzun’dan zaten başka açıklamalar yapmasını beklemiyoruz.  Eğer bugün CHP’de aktif bir görevde olmasaydı, istikrarı kalıcı hale getirme adına atılan bu adımların maddelerini daha iyi okur ve inanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine zaten ‘evet’ derdi.

Sayın Uzun’un eski Cumhurbaşkanlarımızdan Sayın Turgut Özal, Sayın Süleyman Demirel, Başbakanlarımızdan Sayın Necmettin Erbakan, Parti Genel Başkanlarından Sayın Alparslan Türkeş ve Sayın Muhsin Yazıoğlu’nun da bu düzenlemeyi geçmişte dile getirmiş olmalarından ve hatırlatmalarımızdan bu kadar rahatsız olmasını anlayabilmiş değiliz.

CHP’nin Sayın Merkez İlçe Başkanı hükümetimizin yaptığı hizmetleri istediği zaman eleştirebilir. Bu ülkede iktidarımız döneminde yapılan hizmetler ve yatırımlar ortada. Bu hizmetler sadece AK Partililerin hayatını kolaylaştırmadı.

AK Parti iktidarı öncesi koalisyon hükümetleri döneminde yaşanmışları unutmuş olabilir, ama biz unutmuyoruz. Milletimiz unutmuyor!

Halkımızın ve kentimizin beklentileri doğrultusunda hizmetlerin takipçisiyiz. Ebru Hanım’ın hükümetimizin tamamladığı, devam eden ve tamamlanacak olan yatırımları, hizmetleri küçümsemesi haddine değildir. Onların takdirini milletimiz seçimlerde zaten yapmış, bundan sonra da yapacaktır. Biz sadece ve sadece milletimize güveniyoruz.

Sayın Uzun, öncelikle CHP’nin yönettiği Zonguldak Belediyesinin halka zulüm yapmasını ve Zonguldak halkının hak ettiği hizmeti almasını sağlaması gerekir. Hatırlarsa, daha önce CHP’li Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir ve Zonguldak Belediyesi’ni halkı aldatan uygulamalarını eleştirmiş, biz de kendisine teşekkür etmiştik. Ama değişen bir şey olmadığını ve Sayın Uzun’un söylemlerinin hiç de dikkate alınmadığını görüyoruz. Halkımızın perişanlığı ortada…

Türkiye’de siyasi barışın sağlanması ve terörle mücadelede CHP’nin ve Sayın Uzun’un nerede durduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Açıklamalarımıza cevaben yaptığı konuşmasında, iç ve dış düşmanlarımızın hain planlarını görmezden gelmesi manidardır. Türkiye güçlendikçe, bu planların devreye sokulduğunu görmek istememesi düşündürücüdür. Meselenin AK Parti iktidarı değil, güçlenen Türkiye olduğunu görememesi art niyetten başka bir şey olamaz. FETÖ deşifre olduktan sonra attıkları adımları çabuk unutuyorlar. İktidarı devre dışı bırakabilmek için son seçimlerde FETÖ mensupları ile ittifak yaptıkları günleri unutmadık.

Düzenlemeye ilişkin maddeler okunduğunda; bunun muhalefetin iddia ettiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özel, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan bir düzenleme olmadığı ve ülkemizde kim iktidara gelirse gelsin siyaseti istikrarlı kılacak, ülkemizi daha da güçlendirecek bir düzenleme olduğu görülecektir.

Son olarak Sayın Uzun’a şunları soruyoruz;

-Türkiye’de her 1,5 yılda bir seçim yapılıp hükümet mi değişsin?

Mevcut yasanın tam tersine

-Cumhurbaşkanlarının da yargılanmasına imkân sağlayan düzenlemeye ‘hayır’ mı diyorsunuz?

-Siyaset yapan ve yapmayı düşünen arkadaşlarımızın, gençlerimizin 18 yaşına geldiklerinde seçilebilmesine imkân tanıyan düzenlemeye ‘hayır’ mı diyorsunuz?

Bugüne kadar her zaman milletimiz takdir etti, bundan sonra da milletimiz takdir edecektir.