AKP Merkez İlçe başkanı metin Karaduman parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak CHP Merkez İlçe başkanı Ebru Uzun’a hak verdiğini belirtti ve açıklamasının kendi açıklamalarıyla örtüştüğünü öne sürdü.
Karaduman açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Daha önce yaptığım açıklamada şehrimizde etkili olan yağmur sonrası önlenebilir bazı tedbirler alınmadığı için esnafımızın ve şehrimizin içine düştüğü sıkıntıyı dile getirmiş Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir ile Belediye yönetiminin, Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerimizi bile 'Bin Pişman' ettiğini ifade etmiştim. Elbette bunları derken sel aslında halkımızın sabrını taşıran son damla olmuştur. Daha pek çok konuda şaibeli bir belediyecilik yapıldığı yine Cumhuriyet Halk Partisinin görevde olan meclis üyelerince bizzat ifade edilmektedir. Bunları ifade ederken Sayın Akdemir’e ve partisine güvenerek oy veren halkımızın görüşlerini aktarmıştım. 

O zaman da söyledim. İktidar partisi olarak bizim açıklamalarımız siyaset yapmış olmak için yapılan açıklamalar değildir. Her zaman hizmetten yana işbirliğine var olduğumuzu bugüne kadar attığımız adımlar ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarla da ortaya koyduk koyacağız. 

 Açıklamamızın ardından Cumhuriyet Halk Partisinin Merkez İlçe Başkanı Sayın Ebru Uzun’un yaptığı açıklamada bizim dediklerimizi doğruluyor. Bu konuda bizim daha fazla söyleyebileceğimiz fazla bir şey yok. Sayın Ebru Uzun’un açıklamasında zaten her şeyi açıkça itiraf ettiğini gördük. Tabi bunlar siyaset adına, hizmet bekleyen halkımız adına üzücü ama Cumhuriyet Halk Partisinin acı gerçeğidir. Sayın Ebru Uzun’a bu gerçeği saklamaya çalışmadığı ve Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’e yaptığı uyarı için teşekkür ediyorum. 

 Ebru Hanımın basından takip ettiğimiz açıklamalarındaki ifadeleri aynen şöyledir; ‘Belediye Başkanının şehrin her köşesindeki olumsuzluklardan haberinin olması ve hızlıca müdahale edebilmesi için sağlam, çalışkan ve samimi bir ekibinin olması lazım ki, siyasette ve hizmette başarılı olabilsin. Sayın Başkan, ne kadar iyi niyetli ve çalışkan olursa olsun, ekip kendi havasında, yolunda olursa sonuç iç açıcı olmuyor. Kimseye işini öğretme ya da müdahale etme hadsizliğine düşecek değiliz, ama örgüt olarak uyarmak da görevimiz. Sayın Başkanın derdi, Zonguldak halkına hizmet olan daha dinamik bir ekiple çok daha başarılı bir tablo ortaya koyması temennimizdir’ 

 Lütfen Dikkat Edin!!! 
Bunlar bizim değil Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un açıklamalarıdır. Daha önceki açıklamamız da Sayın Akdemir’in Cumhuriyet Halk Partili seçmeni bin pişman ettirdiği söylerken tam da demek istediğimiz buydu. Sayın Merkez İlçe Başkanını bu itirafından ve uyarısından dolayı bir kez daha kutluyorum. 

 Bu itirafı çok önemsiyoruz! 
Dün olduğu gibi bundan sonra da nasıl Belediyecilik ortaya koyacaklar takipçisi olacağız. Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerimiz bu itirafları unutmayacaklardır. Seçim zamanı bu hataları affetmeyecekler ve sandığa öyle gideceklerdir.