Deniz Yavuzyılmaz’dan Ebru Uzun’a jet yanıt

KARAR VATANDAŞIMIZI HİÇE SAYMAKTADIR!

CHP Milletvekili adayı olan Deniz Yavuzyılmaz, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un yaptığı açıklamaya cevap verdi. Her mahalleye sandık uygulamasın hayata geçirebilmek için imza kampanyası başlatan Deniz Yavuzyılmaz, Ebru Uzun’un yaptığı açıklamaya karşılık olarak, merkez ilçenin kurumsal kimliği dışına çıktığını belirtti.

İmzaları Genel Merkez’e ilettiklerini belirten Yavuzyılmaz şu açıklamayı yaptı:

“Partimizin Merkez İlçe kongre sürecinde, Merkez İlçe maalesef kurumsal kimliğinin dışında hareket ederek kendilerinin de aday ve taraf olduğunu beyan ederek tarafsızlığını yitirmiş, kendi tarafları haline gelmiştir.

Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili üyeler olarak, sandıkların mahallelerde kurulması için yaptığımız kampanyamızdaki imzaları, tarafsız bir merci olarak görev yapan Genel Merkezimize aktardık.

Aynı zamanda üyelerimizden bir kısmı bu konudaki taleplerini bizzat merkez ilçeye giderek, bir kısmı da elden veya noter kanalıyla ilçeye dilekçelerle aktardılar, resmi başvuruları yaptılar.

Buna rağmen merkez ilçe hiçbir mantıklı gerekçe göstermeden, delege seçimlerini en demokratik yol olan sandıkların mahallelerde kurulması yoluyla değil, ilçe binasında yapmak kararı aldığını beyan etmiştir.

Sandıkların mahallelerde kurulmasını merkez ilçe neden istememektedir? Gerekçeleri nelerdir?

Üyelere bu gerekçelerini açıklamışlar mıdır?

Sandıkların mahallelerde kurulmasının kime, kimlere ne zararı vardır? 
Zararı değil aksine onlarca faydası vardır.

Seçim güvenliği, sandık güvenliği, hasta, yaşlı, hamile oy kullanacaklar için, üyelerimizin üzerinde baskı oluşmaması için, mahallelerde demokrasi örneği sunmamız için sandıkların mahallelerde kurulması gerekmektedir.

Bir binanın 5.katına 19 sandık koyup 1000 kişiyi merdivenlerde itiş kakış baskı altına alarak oy kullandırmak istenmesi üzücüdür.

Bu karar, partimiz üyelerine ve Zonguldak'ta partimize oy veren 135 bin vatandaşımıza yönelik bir hiçe saymadır.

Sandıkları mahallelerde kurmama kararı yanlıştır ve bu kararın ivedilikle değiştirilmesi gerekmektedir.

Üyelerden bir talep gelmemiş olsa dahi sandıkların mahallelerde kurulması yönünde bir karar alınması gerekirken, üyelerin talebi ve kamuoyu oluştuğu halde, bu demokrasi taleplerini görmezden gelmek, üyelerden ve gerçeklerden bir haber olup, kopuk olmak anlamına gelmektir.

Bizim partimizde egemen olan üyelerimiz, seçmenlerimiz, halkımızdır ve onların demokrasi talepleridir.

Alınan bu yanlış karar ivedilikle düzeltilmelidir.