Milli Eğitim Bakanlığının kardeş okul projesi kapsamında Atatürk İlkokulunun konuğu olarak Çaycuma’ya gelen Almanya’nın Essen ilindeki Maria-Kunigunda Okulu heyeti belediyemizi de ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığının kardeş okul projesi kapsamında,  Almanya’nın Essen ilinde bulunan Maria-Kunigunda Okulu heyeti Atatürk İlkokulunun konuğu olarak Çaycuma’ya geldi. Geliştirdiği eğitim projeleri ve uyum konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanının elinden ödül alan hemşerimiz Turgay Tahtabaş’ın rehberliğinde Çaycuma’ya gelen heyette,  Okul Müdürü Udo Moter ve okulun Türk öğretmenleri Serap Eser ile Rıdvan Ergün yer aldı. Heyet, Atatürk İlkokulu Müdürü Sercan Borhan ve Öğretmen Hülya Çelik ile birlikte Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’yı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

KONUKLARINA, YENİ HİZMETE GİREN ATATÜRK SPOR MERKEZİ’Nİ DE GEZDİRDİ

Ziyarette iki ülkedeki gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunulurken, geleceğe yönelik projeler üzerinde de duruldu. Çaycuma ve Türkiye hakkında konuklarını bilgilendiren Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, konuklarına, yeni hizmete giren Atatürk Spor Merkezi’ni de gezdirdi. Heyet akşam saatlerinde 7. kattaki salonlarda çalışan Halkoyunları Topluluğunun çalışmalarını da izledi.  Başkan Kantarcı, ziyaretin anısına Udo Moter’a Atatürk baskılı seramik hediye ederken, Tahtabaş’a da Kadıoğlu mozaiği baskılı bir plaket armağan etti.