Silahlı saldırıya uğrayan Elmas TV sahibi Akın Kavi düzenlediği basın toplantısında, olayın nasıl ve ne şekilde geliştiğini kamuoyu ile paylaştı. Kavi, kendisine kurşun sıkan tefecilikten sabıkalı Aslan Karadağ’ın Zonguldak’ta onlarca yüzlerce iş insanının canını yaktığını söyledi. Kavi, “Benim verilemeyecek hesabım yok. Belgesiz bilgisiz konuşmam. Tefecilerin sonuna kadar üzerine gideceğim. Sonu ne olursa olsun. Kimseden korkum yok. Polis koruması da birileri gibi istemiyorum.  Yaşanan olayları daha biz ifade vermeden Güvenlik güçleri tarafından malum çevrelere servis yapılıyor. Bu nasıl iştir. Daha evrakımızı Savcı görmeden basında haberi yer alıyor. Bu işler organize işliyor” dedi.

İş insanı ve Elmas TV sahibi Akın Kavi dün yaşadığı kurşunlanma olayı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Kavi, “Dün yaşadığım silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak medyada yer alan haberler, yorumlara açıklık getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma mecburiyetini hissettim.

“KAFANA SIKACAĞIM”

Dün sabah 17.06.2021 Saat:08.00’de her zaman görüştüğüm,iyi ilişkiler içerisinde olduğum ve dıstluğuna güvendiğim Lütfi Karadağ’ın Zonguldak Sebze Toptancı Halindeki işyerine gittim. Yanımızda Sezer bey’de bulunuyordu. Çay sohbeti yapıyorduk. Bu sırada geçmişte aramızda yaşanan tatsız olayların olduğu Aslan Karadağ yanımıza geldi. Ben çay sohbetine son vererek oradan kalkmak istedim.  Aslan Karadağ bana yönelerek, “Bunun bana borcu var. Borcunu ödemeden buradan bir yere gidemez, Hesabını verecek. Öyle gazetelerde, televizyonlarda yazma ve konuşma ile bu işler olmuyor. Sıtkı Velioğlu gibi ya kendi kafasına sıkacak, o sıkmazsa ben onun kafasına sıkacağım” diyerek ağıza alınmayacak küfürler savurarak bana saldırdı. O sırada ben kendisine; “ benim sana borcum yok, Tefe borcunu da ödemiştim dedim .
Bu defa üzerime yürüdü ve karşılıklı yumruklaştık.    Kavga esnasında araya girenler bizi ayrırken olay yerinden beni uzaklaştırtmaya çalıştılar. Bu sırada ben olay yerinde uzaklaşmaya çalışınca arkama baktığımda Aslan Karadağ’ın elinde silahı gördüm. Ve beni vurmak ve öldürmek için iki el ateş etti. Olay bu şekilde gerçekleşmiştir” dedi.

“ZALİMLERİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Kavi, daha emniyette iken yaşadığı olayın basına sızdırıldığını ifade ederek, “Bu işlerin emniyet-adliye-gazeteci ve tefeci ayağı iç içe geçmiş durumda. Zonguldak kamuoyunda son yaşanan olaylarda büyük rol sahibi olan tefecilerden dolayı yaşanan intihar olaylarının ve iflasların artması ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine sahibi olduğum Elmas TV, İlde yaşayan insanlara zulmedne bu zalimlere karşı yayın yapmaya başladık. Kamuoyunun dikkatini tefecilere çekmek istedik. Güvenlik güçleri, adalet mekanizması ve ilgili kurumlarının yaşanan bu tefe olaylarının üzerine gidilmesini ve harekete geçilmesini sağlamak amacıyla yaklaşık üç aydır yayınlarımız sürmekte idi. Şahsıma yapılan saldırının ardında ki gerçek budur” diye konuştu.

“HALDEKİ KAMERALAR ÇALIŞMIYOR”

Zonguldak Sebze ve Meyve Halinin kamera sistemlerinin çalışmadığını kaydeden Akın Kavi, kendisine kurşun yağdıran kişinin adliyeden elini kolunu sallayarak çıkmasına tepki göstererek, “Aslan Karadağ’a ödül verdiler sanırım” dedi. Kavi’nin kastettiği Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ’ın SGK kayıtlarına göre Elmas TV çalışanı olduğu sorusu üzerine Kavi, “Evet Elmas TV çalışanıdır” dedi. Kavi, DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş’i kefil olduğu evraklardan dolayı Tefeci Aslan Karadağ tarafından tehdit edildiğini kaydederek, “Keleş Zonguldak’ın 5 büyük ailesinden birisidir. Ekonomik zoru olmuş olabilir. Kefil olduğu olayla ilgili Aslan Karadağ tarafından tehdit edilmektedir. Kendisinin savcılığa onlarca suç durusu vardır. Ancak Adliyenin yaptığı hiçbir şey yoktur” dedi.