Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen teröre tepki etkinliğinde dün akşam ve bu sabah yaşanan terör saldırılarında şehit olan asker ve sivil vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu.
Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı dün akşam Ankara’da gerçekleşen bombalı terör saldırısında 28 asker ve sivil ile bu sabah Diyarbakır’da yaşanan bombalı terör saldırı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde teröre tepki eylemi düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde tekbir getirildi, terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Şahitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gurup daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, saldırıların arkasında YPG terör örgütü olduğunu söyledi. Kamiloğlu konuşmasında “Dün akşam saatlerinde YPG tarafından Ankara’nın göbeğinde yapılan hain saldırı neticesinde 28 şehit bugün ise Diyarbakır Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerin yerleştirdiği bomba neticesinde ise 6 askerimiz şehit edilmiştir. Gün geçmiyor ki gün ki şehit haberleri gelmesin. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin bedelini de ödeyecektir. Bu memleketin 57. Alayı Ruhunu taşıyan milliyetçi Türk gençliği olarak bizler bu caddeleri bu sokakları Vatan hainlerine bölücülere bırakmayacağız. Unutmayın ki Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Uyuyan milletler ya ölür, yada esir olarak uyanır.’ Bizler bu milleti uyutmayacağız ve asla uyumayacağız" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından terör saldırılarında hayatını kaybeden asker ve sivil şehitler için Yasin-i Şerif okundu, dua yapıldı. Ülkücü gurup ‘Ülkücü’ yemini ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.