Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ile 26 din görevlisi Niğde’ye giderek 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Astsubay Ömer Halisdemir’in şehitliğini ziyaret etti.
Kdz. Ereğli Belediyesi din görevlileri ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye gelen darbeci komutanı öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in, Niğde’nin Bor ilçesi Çukur Kuyu Köyü’ndeki şehitliğini ziyaret etti. Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Kdz. Ereğli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Aksoy ve 26 din görevlisinin de yer aldığı kafileyi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal uğurladı. Din görevlileri şehitliği ziyareti sırasında Kur’an-ı Kerim okudu, dua yaptı. Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilileri, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir ve amca Abdullah Halisdemir’e başsağlığında bulunarak, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kdz. Ereğli halkının taziyelerini iletti.
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramında açılacak olan ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi’ne de davet edilen aile yakınları, Kdz. Ereğli halkına ve yetkililere teşekkür etti.
Ziyaret için Kdz. Ereğli Belediyesi yetkilileri ile din görevlilerine teşekkür eden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in abisi Doğan Halisdemir, kısa zaman içerisinde Ereğli’yi ziyaret etmek istediğini söyledi. Ağabey Halisdemir konuşmasında “Vali beye, Kaymakam beye ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şu an için çok yoğunuz. Taziyeleri kabul ediyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinden gelenler var. Annem ve babam rahatsız. Belediye Başkanının nazik davetine teşekkür ediyorum. Ama gönlüm o sergide olacak. Benimde Ereğli’de artık bir evim var. Şehrinizi en kısa sürede ziyaret edeceğim” dedi.
Kdz.Ereğli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Aksoy ve din görevlileri, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlik anı defterini imzaladılar.