DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, İl merkezinde bir dalgıcın olmaması nedeni ile 16 yaşındaki Berkan Gezer’in yaşamını yitirmesi olayının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ya ait limanda boğularak yaşamını yitiren Berkan Gezer’in ailesine başsağlığı dileyen Keleş, “Gencecik bir evladımız sorumsuz kişiler yüzünden canını kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum. Devlet erkanının olay yerine gelmesi, bir canın Dalgıç yokluğundan kurban gitmesini hafifletmez. Bomba uzmanını dahi başka ilden çağıran Zonguldak’ta bu gencecik yavrumuzun ölümü kabul edilemez” dedi.
DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Yasa dışı uygulamaların cezasını ve cefasını Zonguldak halkının çektiğine işaret ederek, “Sahil bandı projesinin sahibi kim. Limanın sahibi Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’mı?, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığına bağlı TOKİ’mi?, Yoksa Zonguldak Belediye Başkanlığı mı?. Sahi bu projenin sahibi kim. Veya kimler. Önce bu sahil bandı projesinin sahibi kimse hangi kurumsa ortaya çıkmalı. Bitmemiş. Kesin kabulleri yapılmamış bir proje var ortada. Yani inşa halindeki yer nasıl halka açıldı? Halka açılmakla kalmadı mekanlar açıldı? Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ben bilmiyorum diyemez. Sahil bandında açılan işyerleri kimden izin aldı? Kimler izin verdi? Belediye Başkanı Alan sahille Zonguldak halkını buluşturacaklarını söylemişti. Yeni Zonguldak afişleriyle. Bu nasıl buluşturma. Hiçbir yasal dayanağı olmayan işlerin açılmasının sorumlusu kim. Veya kimler. Yasal hiçbir dayanağı olmayan sahil daha şimdiden işgal edildi. Belediye ve Zabıtası tüm bunları görmüyor mu?  Yasal dayanağı belli olmayan yöntemle şimdiden sahil bandı işgal altında. Herkes görmezden geliyor. Uzun Mehmet Camisinin karşısında içki içiliyor fikrini savunanlar acaba içki satılacak olan mekan ve büfelere neden tepki göstermiyor. Kişisel menfaatler uğruna bir şehrin sahil bandı yok ediliyor. Birilerine peşkeş çekiliyor. Ve herkes seyrediyor” ifadesini kullandı.
DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, tüm bu yasadışı uygulamayı yapanların en azından Limanda denize girilemez uyarı levhalarını koymaları gerektiğini belirterek, “Rant uğruna 16 yaşındaki Berkan Gezer can verdi. Şöyle düşünün bu evladımız sizin çocuğunun olsaydı ne yapardınız??? Korkulukları bitmemiş ve hiçbir önlem alınmamış sahil bandını kimlere kıyak olsun diye açtınız? Bu ölümlü olayın sorumlusu kim şimdi???. Ha sizin evladınız ölmedi diye mi boş verelim” dedi.
Keleş, Zonguldak’ta yasadışı uygulamaların artık kabul edilir noktayı aştığını kaydederek, “Belediye Başkanı iktidarın mensubu. Muhalefet Belediye meclis üyeleri neden bu olaylar konusunda sessiz. Onların çıkarları mı var da konuşmuyorlar. Herkes bir saltanat kurmuş kayığını yürütüyor. Halkı yok sayılarak. Bu kente yazık edenler,yarın hukuk önünde hesap verecek” diye konuştu.