15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Vakıflar ve Cemaatlerin önünün kesilmesi gerektiğini ve iktidarların aynı hataya düşmemesi gerektiğini söyledi. Keleş açıklamasında, " 15 Temmuz, yıllardır ilmek ilmek işlenen kirli bir zihniyetin ve sapkın bir düşünüşün harakete geçmesidir. 

Devletimizin en kılcal damarlarına kadar sızan, karanlık emellere hizmet eden terörist bir organizasyonun vücut bulmuş halidir. 

Diğer taraftan her türlü ihanet ve hıyanet içerisindeki hareketlere karşı milletimizin asil evlatlarının duruşu, meydanlara inişi ve canı pahasına destansı bir direnişle hainlere geçit vermeyişinin adıdır. 

Maaşlarını, silahlarını ve makamlarını milletimizden alarak namlusunu halka çeviren hainler o karanlık gecede yüzlerce masum insanımızı şehit ettiler ve binlerce insanımızı yaralamışlardır. Millet iradesinin tecelligahı meclisimize bomba atılmıştır. 

Bu hain darbe girişimi sonrası ülkemiz olağanüstü bir döneme girmiş, devletimizin birçok mekanizması işlevsiz kalmış ve birçok alanda mağduriyetler oluşmuştur. 

Adalet herkes için geçerli ve hukuk herkese gereklidir. Siyasilerin aldatıldığı gibi masum ve mağdur insanlarda aldatılabilmiştir. Bu sebeple hukukun adil yargılanma nimetlerinden herkes yararlanabilmelidir. Adalet mekanizması sanıkların maddi durumuna göre değil, hakkaniyet üzerine, herkes için adil şekilde ilerlemelidir. Mağduriyetler zaman kaybetmeden giderilmelidir. 

Böylesine hain terör örgütlerinin yıkıcı ve bölücü etkisini kırmak adına aynı hatalar tekraren yapılmamalıdır. Bunlar bizden, bunlardan zarar gelmez denilerek kamu kadrolarında belirli gruplar, vakıflar ve cemaatlerin önü açılmamalıdır. 

Milletimiz 15 Temmuz'da üstüne düşeni siyasilerden önce yapmış, meydanlarda tehlikeye düşen demokrasimizi kurtarmış ve milli iradenin yıkılmaz olduğunu göstermiştir. 

15 Temmuz'un yıl dönümünde devletine sahip çıkmak adına onurlu bir duruş gösteren, canıyla, malıyla bu süreçte devletinin yanında olan tüm milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz" dedi.